Зона беззаконня

Спроба передати наркотики в СІЗО не вдалася

Кожен ув’язнений має право отримувати від близьких за один раз передачу вагою до 30 кілограмів. Дозволені харчі та білизна. Втім, до яких тільки хитрощів та трюків не вдаються рідні та друзі, щоб передати у СІЗО своїм близьким, які перебувають під слідством чи чекають на етапування, заборонені речі. До прикладу наркотики передають і в смальці, і в оселедцях, і в хлібинах, і в цукерках, і навіть за допомогою квадрокоптера.
Нещодавно під час догляду поштової посилки, яка надійшла в’язню, що перебуває в Хмельницькому СІЗО, працівники виявили два поліетиленові пакети із наркотичною сировиною. Того ж дня, доглядаючи передачу для ув’язненого, наркотики були сховані в коробці з пральним порошком. “З цього приводу працівники установи викликали слідчо-оперативну групу Хмельницького районного управління поліції. Поліцейські вилучили всі знайдені речовини для проведення відповідної експертизи”, — зазначили в слідчому ізоляторі.
Наприкінці минулого року передати ув’язненому наркотики намагався й сам інспектор Хмельницького СІЗО. Пакунок із речовинами, які містять метадон, канабіс та амфетамін, він заховав у кишеню бушлата. Однак реалізувати злочинний намір йому так і не вдалось. Під час огляду їх було вилучено. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів з метою їх збуту). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Наразі інспектору обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на з’ясування усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення та завершення досудового розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *