факт і коментар

Зміни в поліції та нові призначення

Верховна Рада України ухвалила постанову №3650 “Про утворення та ліквідацію районів”, якою реформується субрегіональний рівень адміністративно-територіального устрою України. Цим документом замість наявних в Україні 490 районів створено 136 укрупнених.

Зокрема в Хмельницькій області замість 20 районів, які були досі, тепер є всього три. Це Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Шепетівський райони. У зв’язку з цим кардинальні зміни відбулися й у поліції Хмельниччини.
20 січня начальник Головного управління Національної поліції Хмельницької області Руслан Герасимчук представив особовому складу, представникам органів влади та ЗМІ керівника Хмельницького районного управління поліції — Василя Птащука, який досі очолював Хмельницький міський відділ поліції. Якою ж буде структура новоствореного управління та хто відтепер відповідатиме за безпеку хмельничан? Про це у бліц-інтерв’ю з полковником Василем ПТАЩУКОМ.
— Василю Кіндратовичу, хмельничан цікавить, куди їм тепер звертатися з заявами щодо правопорушень чи в екстрених ситуаціях?
— В екстрених ситуаціях, як і раніше, потрібно телефонувати на службу 102, а заяви від мешканців міста прийматимуть за адресами: вул. Пушкіна, 15 (Хмельницьке районне управління поліції), Старокостянтинівське шосе, 14 (віділення поліції №1), пров. Коцюбинського, 35/2 (відділення поліції №2). Номер телефона чергової частини 067-38-23-119.

— А що ж тоді змінилося?
— Відтепер Хмельницьке районне управління, а воно серед трьох новоутворених управлінь — найбільше за територією, відповідатиме не лише за безпеку містян, а й за безпеку мешканців третини області, а це 687 тисяч людей. Тобто ми обслуговуватимемо територію Хмельницького і ще десяти колишніх районів, а саме: Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Деражнянського, Красилівського, Летичівського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Теофіпольського та Ярмолинецького.

— Скільки ж працівників поліції буде у вашому підпорядкуванні тепер?
— З 20 січня — 980 працівників, майже полк.

— А чи залишаться в місті Зарічанський та Південно-Західний відділи поліції?
— Південно-Західне відділення вже не існуватиме, а в Зарічанському залишиться лише блок превентивної діяльності, який забезпечуватиме публічну безпеку і порядок, безпеку дорожнього руху, організацію роботи дозвільної системи, превентивну, профілактичну діяльність та протидіятиме домашньому насильству.

— Скільки матимете заступників?
— Чотири. Наразі три заступники вже призначені. Це Сергій Попов, який до цього обіймав посаду начальника управління протидії наркозлочинності, очолить відділ кримінальної поліції, Дмитро Заславський, який досі був керівником Південно-Західного відділку поліції — тепер заступник з превентивної діяльності. А також начальником слідчого відділу призначено Олександра Собка, який був керівником Шепетівського відділу поліції.

— На вашу думку, який позитив матимуть такі зміни?
— Ці зміни проведені у зв’язку з адміністративною реформою в державі. Таким чином, ми хочемо, щоб поліція завжди була ближчою до населення і швидше реагувала на повідомлення про вчинення правопорушення. Я ж у свою чергу зроблю все як керівник, щоб ввірена мені територія обслуговування стала максимально безпечною та комфортною для життя людей.

— Дякую, пане полковнику, і сподіваюся, що більш детально про роботу новоствореного Хмельницького райуправління поліції ви розповісте читачам газети “Проскурів” вже за місяць у наступному інтерв’ю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *