Кримінал

Приборкання норовливого

Служба безпеки України затримала у передмісті Хмельницького кримінального “авторитета”, який контролював постачання заборонених речовин до виправних установ Хмельниччини.
За інформацією правоохоронців, так званий “смотрящий” є громадянином однієї з сусідніх країн, неодноразово був засуджений за вчинення тяжких злочинів, у тому числі на території нашої країни.
“У листопаді минулого року після чергового відбування покарання його було видворено з України із забороною в’їзду впродовж 11 років. Натомість чоловік нелегально знову прибув до України у статусі так званого “смотрящого за транзитом” для контролю за постачанням заборонених речовин до виправних установ у регіоні”, — зазначили в СБУ.
За даними слідства, на територію нашої держави зловмисник потрапив в обхід встановлених пунктів прикордонного контролю.
Тож у межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 2 ст. 332-2 Кримінального кодексу України (незаконний перетин державного кордону) оперативники та слідчі будуть встановлювати місце незаконного перетину кордону та осіб, які сприяли підозрюваному потрапити на територію країни.
Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За перетин державного кордону особою, якій заборонено в’їзд на територію України, передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *