Конкурси

Наші танцюристи — найкращі!

На нещодавньому онлайн фестивалі “Натхнення Хортиці”, який відбувся в Запоріжжі, вихованці народного ансамблю танцю “Подолянчик” при міському Палаці творчості дітей та юнацтва здобули найвищі нагороди. Так, середня група колективу посіла перше місце, а старша — гранпрі. Наші танцюристи обійшли в майстерності понад три десятки колективів із різних куточків України.

За умовами фестивалю, організованого Міністерством освіти і науки України, танцювальні колективи раз на два роки мають подавати два номери. Перший — походженням із місцевості, яку представляє колектив, другий — танець народів світу.

Тож середня група “Подолянчика” танцювала подільську “Польку-завертуху” й татарський танець “Танішу”. Вражали хореографією й національними танцювальними костюмами.

Найстарші “подолянчики” для конкурсу підготували “Варварку” та угорський “Чардаш”.

Як зазначив керівник колективу Іван Гуреєв, обидва танці поставили балетмейстери, з якими давно співпрацюють, – Михайло Шутів і Олександр Небесний.

“Брати участь в онлайн конкурсах важко, адже не видно реакції глядачів. Али ми все одно впоралися. Свої конкурсні постановки фіксували на відео в залі Палацу. Гадаю, якби чули аплодисменти залу, виступили б ще краще”, — каже вихованець “Подолянчика” з 11-річним стажем Дмитро Оліферчук.

Конкурсна винагорода за талановиту хореографію — дипломи та кубки, а також знижки для кожної з груп на перебування за кордоном під час будь-якого конкурсу.

Перемога надихнула юних хмельницьких танцюристів на нові успіхи. Відтак вони подали заявку на участь у черговому онлайн конкурсі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *