Важливо

В умовах пандемії, коли більшає кількість хворих на COVID-19, безперебійне забезпечення лікарень киснем — питання номер один. Разом з апаратами штучної вентиляції легенів він відіграє ключову роль у порятунку пацієнтів. Саме тому, крім 13 нових апаратів ШВЛ, які лікарні міста отримали з початку пандемії, були закуплені й 119 кисневих концентраторів (26 придбали за останній тиждень) і 110 стаціонарних точок подачі кисню.
“З самого початку пандемії COVID-19 ми розуміли, що треба забезпечувати медичні заклади киснем. Він не лікує, але дає час медикам і лікам, він рятує життя.
У процесі придбання ще 15 концентраторів і створення ще 211 кисневих стаціонарних точок”, — розповів міський голова Олександр Симчишин.
У розрізі по медичних закладах це виглядає так:

Міська лікарня
На березень 2020-го тут було вісім апаратів ШВЛ, два кисневі концентратори і стаціонарні кисневі точки. За час пандемії придбано ще шість ШВЛ, 33 концентратори і забезпечено вже 189 стаціонарних кисневих точок. Очікується доставка ще 15 кисневих концентраторів. Паралельно буде створено ще 150 стаціонарних точок в іншому приміщенні міської лікарні.

Інфекційна лікарня
На початок березня тут було сім апаратів ШВЛ, шість кисневих концентраторів, 15 стаціонарних точок подачі кисню. За час пандемії заклад отримав шість ШВЛ, 69 кисневих концентраторів (у тому числі і завдяки благодійникам та меценатам — 23). Додано ще 34 стаціонарні точки подачі кисню. Наразі завершується підключення ще 61 стаціонарної точки, буде встановлено сучасний кріоциліндр. Також проплачено аванс на великий кисневий концентратор на понад 40 точок.

Перинатальний центр
Заклад отримав один апарат ШВЛ (загалом є вісім штук), один кисневий концентратор, додалося вісім стаціонарних точок подачі кисню. Загалом заклад має 41 кисневу точку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *