Вибори-2020

Через махінації на виборах подали позов до суду

У зв’язку з недостовірністю результатів виборів до Хмельницької районної ради партія “Команда Симчишина” звернулася з позовом до Хмельницького окружного адміністративного суду. Підтасування голосів відбулося на двох виборчих округах членами Хмельницької районної територіальної виборчої комісії. Так, було дописано 150 голосів “Опозиційній платформі — за життя’’ на першому виборчому окрузі, а це Красилів, Антоніни, Заслучне, Щиборівка, Теофіполь. Замість 1269 голосів згідно з протоколами дільничних виборчих комісій вказали 1419. Також фальсифікації були здійснені на п’ятому виборчому окрузі (Деражня, Вовковинці, Зіньків, Віньківці, Летичів) у сумі 100 голосів тій же політичній партії. У результаті грубого порушення виборчого законодавства “Опозиційна платформа — за життя’’ “набрала” 5,01% загальних голосів. Проте згідно з результатами, зафіксованими в протоколах ДВК, ОПЗЖ не проходить до Хмельницької районної ради.
“Вимагаємо від адміністративного суду скасувати постанову про встановлення результатів виборів депутатів Хмельницької районної ради і зобов’язати Хмельницьку районну територіальну виборчу комісію провести повторний перерахунок голосів з виборів депутатів Хмельницької районної ради та встановити достовірні результати волевиявлення громадян’, — зазначає представник “Команди Симчишина’’ Анатолій Панчук.
Суд зобов’язав ТВК провести повторний перерахунок голосів з виборів депутатів Хмельницької районної ради у межах терокругів №№1 та 5, а відтак повторно встановити результати голосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *