Від слова до діла

Новий громадський простір

Біля майбутнього музею історії міста Хмельницького облаштовується прилегла територія. Як написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Олександр Симчишин, “поруч з культурним комплексом з’явиться новий громадський простір”.
Варто нагадати нашим читачам, що на розі вулиць Шевченка та Свободи будується музейний комплекс історії та культури міста Хмельницького. Сучасна споруда з розкішним фасадом у вигляді витинанки величезна — площею майже три тисячі квадратних метрів. Будівництво було розпочато ще 30 років тому. Але тоді щось не склалося, отож нинішня влада міста вирішила довести справу до кінця. Музей буде грандіозним. На першому поверсі розташується зала етнографії та побуту. На другому — різноманітні виставкові зали, серед яких і зала народного художника України Миколи Мазура.
До речі, саме три скульптури Миколи Мазура і будуть встановлені біля музею, у затишному сквері, який саме нині облаштовується. Свого часу вони були демонтовані з території поблизу готелю “Поділля” і зберігалися в парку імені М.Чекмана.
“Скульптури відреставровані, пофарбовані, у належному стані. Це символічно, що скульптури нашого відомого земляка будуть біля музею історії нашого міста, — розповідає начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Василь Новачок. — Уже навіть цим засвідчимо важливість спадкоємності поколінь”.
Територія, яка нині облаштовується, багато років була загороджена парканом, незалежно від того, велися там будівельні роботи чи була перерва. Тому в мешканців сусідніх будинків та перехожих завжди виникало відчуття дискомфорту від споглядання цього вічного будівництва. І ось нарешті час настав — створюється зелена зона, де охочі зможуть відпочити, насолодитися затишком.
Проєкт облаштування території біля музею розробив архітектор Дмитро Райфшнайдер. Буде облаштовано три великі зелені галявини, на яких висадять декоративні кущі, дерева, посіють траву. Вся інша площа буде встелена бруківкою. Звичайно, встановлять гарні ліхтарі, які освітлюватимуть нову зону відпочинку.
Вартість робіт — два мільйони гривень. Роботи завершать цього року.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *