Кримінал

Катували праскою

На Хмельниччині скоєно жорстокий розбійний напад

29 жовтня група осіб у камуфляжному одязі та балаклавах проникла у будинок директора фермерського господарства і водночас депутата Білогірської селищної ради Володимира Матвійця.
Зловмисники зв’язали 64-річного господаря будинку, його 62-річну дружину і 41-річного сина та, застосовуючи фізичну силу, вимагали сімейні заощадження. Потім у хід пішла гаряча праска, якою господарю будинку нанесли тілесні ушкодження у вигляді опіків нижньої частини спини. Сина били молотком. Після тортур нападники забрали готівку в сумі 500 тисяч гривень та 100 тисяч доларів США і зникли в невідомому напрямку.
Першою вдалося звільнитися жінці, яка допомогла розв’язати руки синові та чоловікові, після чого він одразу ж викликав поліцію.
За даним фактом слідчі слідчого управління ГУ НП в Хмельницькій області відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі правоохоронці працюють над пошуком зловмисників.
Натомість усіх трьох потерпілих з тілесними ушкодженнями госпіталізували до районної лікарні. Їх стан оцінюється як важкий.

Номер не пройшов

60-річний хмельнича-нин, щоб уникнути відповідальності за керування транспортни засобом у ста-
ні алкогольного сп’яніння, намагався дати 500 доларів США хабара працівникам управління патрульної поліції в Хмельницькій області, які виявили факт вчинення ним правопорушення у сфері дорожнього руху.
Втім підкупити копів не вийшло. Натомість довелося відповідати за свої вчинки і по адміністративному, і по кримінальному законодавству. Суд визнав порушника винним у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані, наклавши штраф 10 200 гривень, та у вчиненні кримінально карного корупційного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення нею дій з використанням наданого їй службового становища).
Засудженому, який у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу, призначено покарання у вигляді штрафу 17 тисяч гривень. Крім того, у дохід держави конфіскували кошти, які він намагався дати поліцейським у якості неправомірної вигоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *