Наш Хмельницький

Лебедине озеро

Найкрасивіший подарунок мешканцям мікрорайону Озерна до Дня міста зробили… лебеді. Четвірка сніжно-білих грацій з’явилась напередодні святкових вихідних. Відтоді до озера щодня сходяться дорослі і діти, аби зробити селфі та відео на пам’ять.
Красені величаво позують, не бояться людей і на відстані руки пригощаються шматками хліба. Я також мешкаю на Озерній і щоразу бачу цих красенів.
Те, що ці охайні, сліпучо-білі красені обрали наше озеро, має своє пояснення. З минулого року водойма, яка раніше була причиною людських скарг і депутатських запитів через загрозливий екологічний стан, нині зариблена, вода тут чиста.
З минулої осені занедбану місцину навколо водойми почали перетворювати на зону відпочинку. Тут облаштували добротну пішохідну доріжку. Підрядник, який виграв тендер на понад 5,5 мільйона гривень, у 2019-ому використав 700 тисяч. Основні роботи буквально кипіли цього року. І ось — результат. Береги довкруж обрамлені вимощеною доріжкою, обладнані східцями і парапетами спуски до озера. Біля зупинки транспорту — заїзд та паркувальний майданчик для автомобілів.
Щоб люди могли з комфортом відпочивати біля води, встановлено понад 60 лавок, 500 сучасних ліхтарів, а також урни для сміття.
Приємно спостерігати, як на очах набуває ошатного вигляду озеро, котре тепер стало справжньою окрасою міста. Лебеді це, очевидно, вже оцінили.
Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *