Пріоритет

Підтримка ветеранів війни та праці, малозахищених верств населення

Для реалізації заходів щодо соціальної підтримки ветеранів війни та праці, інвалідів, дітей-сиріт, багатодітних та малозабезпечених сімей, інших вразливих верств населення у місті діє Комплексна програма “Піклування” на 2017-2021 роки.
Працівники управління праці та соціального захисту населення систематично здійснюють обстеження житлово-побутових умов, визначають потреби громадян похилого віку. Найактуальнішими з них є надання матеріальної допомоги, заміна газового обладнання, ремонт квартир та під’їздів, зубопротезування тощо.
Щороку фінансується проведення виплати одноразової грошової допомоги з міського бюджету хмельничанам, які її потребують. З початку 2020 року виплачено понад 25 тисячам особам на суму 25 млн 126 тис. грн.
Виплачується надбавка до пенсії колишнім політв’язням і репресованим, яка становить 500 грн на місяць.
Проводяться безоплатні капітальні ремонти житла для інвалідів та ветеранів війни. На 2020 рік на це передбачено 150 тис. грн.
За рахунок міського бюджету проводиться заміна непридатного до використання газового обладнання, встановлюються лічильники для вимірювання об’ємних витрат газу в квартирах соціальновразливих категорій населення. У 2020 році для 70 осіб виконано робіт на загальну суму 459,6 тис. грн.
Щорічну разову грошову допомогу до Дня Перемоги отримав 10691 ветеран війни на загальну суму 15,96 млн грн.
Постійно поліпшується матеріально-технічна база закладів соціального захисту населення для їх ефективного функціонування, на що протягом 2020 року було використано 28,4 млн грн.
Продовжується безкоштовне навчання людей пенсійного віку для підтримки їх фізичних, психологічних, соціальних і комунікативних здібностей у територіальному центрі соціального обслуговування в рамках соціально-педагогічної послуги “Університет третього віку”.
Розпочато будівництво приміщення відділення тимчасового перебування міського територіального центру соціального обслуговування. Загальна вартість будівництва та облаштування приміщення відповідно до проєктно-кошторисної документації — 8,5 млн грн. Відділення дасть можливість на одночасне розміщення там до 15 осіб. Передбачені одномісні і двомісні кімнати, облаштовані санвузлом і душем.
Також ветерани війни мають змогу пройти курс оздоровлення у рекреаційному центрі сімейного типу з відновлення здоров’я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями “Берег надії”. В центрі з кожним роком покращуються умови для оздоровлення осіб з інвалідністю, для психологічної реабілітації учасників АТО та членів їхніх сімей.
Налагоджено співпрацю з громадськими організаціями соціального спрямування. За активної участі членів громадських організацій щороку проводяться заходи для ветеранів війни та праці, інвалідів, дітей-сиріт та інших малозахищених верств населення, на які з міського бюджету в 2020 році виділено 1467,00 тис. грн.
У співпраці з Хмельницьким обласним благодійним фондом “Карітас” надаються послуги з перевезення людей на візках “соціальне таксі”. Використовують спецавтотранспорт, обладнаний гідравлічним підйомником. У 2020 році кошторис на цю соціальну послугу складає 826,00 тис. грн, станом на 1 жовтня поточного року надано понад 4000 послуг.
Запроваджено нову соціальну послугу — супровід незрячих осіб соціальним працівником, якою впродовж 2020 року скористались 300 осіб. Використано 320 тис. грн.
На підтримку статутної діяльності громадських об’єднань виділяються кошти з міського бюджету. У 2020 році — 750 тис. грн.
У міській та інфекційній лікарнях облаштовані палати для учасників та інвалідів Другої світової війни. В лікувально-профілактичних закладах міста постійно впроваджуються сучасні засоби діагностики, профілактики і лікування основних захворювань, викликаних віком, та реабілітації осіб з такими захворюваннями.
З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку у співпраці з громадськими організаціями людям похилого віку, ветеранам вручені 800 продуктових наборів.
За інформацією
міського управління праці та соціального захисту населення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *