Герої не вмирають

З легіону нескорених

В Хмельницькому відкрили меморіальну
дошку видатному земляку Костю Місевичу.

Учора, в день звитяги українського лицарства, день пам’яті та пошани борців за волю і державний суверенітет України, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення УПА на приміщенні Хмельницької міської ради урочисто відкрили меморіальну дошку нашому земляку, уродженцю села Лезневе Костю Місевичу.
Він був справжнім патріотом, свідомим українцем, видатним бандуристом-засновником кобзарської школи, політичним та громадським діячем, учасником Української революції 1917-1921 років, депутатом Української Центральної Ради, учасником Визвольних змагань Української Повстанської Армії за відновлення самостійної Української Держави під час Другої світової війни, який своїм талантом прославляв Україну та для якого боротьба за волю українського народу, за його суверенне державне існування і розквіт стала змістом життя.
“Сьогодні ми вшановуємо героїв різних поколінь і Кость Місевич є справжнім українським героєм, справжнім українським захисником, який активно займався громадською та підпільною роботою.
Вшановуючи живих героїв, захисників і патріотів, завдяки котрим ми живемо, згадуємо і героїв минулого, серед яких і Кость Місевич. Завдяки героям різних поколінь ми нині маємо можливість жити та працювати”, — сказав на відкритті Олександр Симчишин.
Також міський голова особливі слова подяки адресував авторам дошки Роману Албулу та Оксані Мазур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *