Презентації

Дорога в майбутнє починається з “Просвіти”

Співпрацюючи з хмельницькими школами, міське товариство української мови ім. Т.Шевченка “Просвіта” дбає про мову і духовні цінності нашого народу, є провідниками національної ідеї та української державності. Для школярів та учнів Народний Дім “Просвіти” — це ще й поле для творчості, реалізації цікавих ідей та проєктів. Цьогоріч хмельницька “Просвіта” спільно з міським департаментом освіти і науки видала чергове видання “Просвіти багато не буває”, присвячене 28-й річниці від дня заснування Народного Дому в Хмельницькому.
До першої його частини увійшли твори школярів — учасників просвітянського проєкту “Кобзар” — це слово на кожен день”. Друга частина книжки — відгуки відвідувачів Народного Дому “Просвіти”.
Презентація видання відбулася 13 жовтня в Народному Домі за участю школярів — авторів виданих творів, просвітян та міського голови Олександра Симчишина. Він також залишив свій відгук про освіту на сторінках книжки: “У самому слові “Просвіта” розкривається увесь зміст, суть, актуальність і навіть гостра необхідність діяльності товариства в Народному Домі у Хмельницькому. Хмельницька “Просвіта”, поза сумнівом — це джерело знань, нових ідей, просвітництва, виховання і найголовніше — джерело українства. Щира подяка Зої Олександрівні та всій просвітницькій команді за багаторічну активну і плідну діяльність. Завжди з великим задоволенням підтримую всі ідеї просвітян, бо тільки спільними зусиллями ми можемо множити і множити перемоги України й українців! Слава “Просвіті”! Слава Україні!!!”.
Дитячі твори, які увійшли до просвітянської книжки, вражали. “Діти писали проникнено, щиро, своїми, не книжними фразами”, — коментує очільниця Народного Дому Зоя Діденко.
Про свій перший похід до “Просвіти” в книжці розповів восьмикласник НВК №7 Ярослав Богач.
“Мабуть, саме в Народному Домі я відчув справжній український дух. Тут панує патріотична атмосфера. Кожна кімната — це окрема епоха історії. Але є те, що об’єднує всі кімнати, — шевченківський дух, яким сповнена кожна частинка Народного Дому”, — пише старшокласник.
“Маленька книга, золоті рядки…”, — так влучно й поетично сказала про Шевченковий “Кобзар” неодноразова учасниця всеукраїнських мовних конкурсів, п’ятикласниця СЗОШ №12 Дарина Туржанська.
Цікаві прозові твори про знайомство з Тарасом Шевченком та безграмотність мовлення сучасників написали твори брати-близнюки — шестикласники Технологічного багатопрофільного ліцею ім. А.Мазура Ігор та Дмитро Саліпи.
З першими письменницькими та поетичними успіхами школярів привітав міський голова Олександр Симчишин.
Народний Дім — також школа, яка вчить історії, мови, культури, формує національну свідомість. Цьогорічне видання “Просвіти багато не буває” ще раз це підтверджує.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *