Культура

Дзеркальне серце і не тільки

Кожен мешканець може пишатися своїм містом, бо кожен з нас — його частинка. Це доводить нова символічна фотозона — триметрове бетонне серце із вмонтованим дзеркалом. Її відкрили 26 вересня з нагоди 589-ї річниці заснування міста біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. Автором ідеї став директор міського музею-студії фотомистецтва Віталій Савін. Його проєкт “Я люблю Хмельницький” виграв у конкурсі “Бюджет участі”.
“Кожне місто має чимало гарних фотолокацій. У Хмельницькому їх небагато, тому захотілося зробити щось цікаве”, — каже автор фотозони.
Відкривали біло-червоне серце начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков та начальник міського управління ЖКГ Василь Новачок.
За два святкові вихідні у дзеркалі-серці відобразилися тисячі облич.
Розгорнулися на Проскурівській й інші фотозони. Для дітей найцікавішою стала декоративна повітряна куля з гербом міста. Сфотографувавшись, можна було зімітувати політ у піднебесся на кольорових кульках. Не забули у свято й про наших захисників. Їм присвятили окрему фотозону “Дякую нашим захисникам!” . Подібну зону з подякою лікарям, але вже в формі прозорого серця, також розташували на центральній вулиці міста.
На перетині вулиць Проскурівської та Грушевського у День міста зійшло сонечко — велика фотозона з колосся. Крізь хлібний вінець проглядалися розташовані на Проскурівській велетенські стріли з хмельницького герба. Візуально два артобʼєкти нагадували годинник.
Наше місто активно розбудовується, щороку тут оселяються нові мешканці. Тому в ряду фотолокацій були й кольорові макети будинків.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *