Місто і влада

На Козацькому сонце світитиме щедріше

З 1 вересня цього року освітня мережа міста поповнилась іще одним дитячим садком. Дошкільний навчальний заклад №55 “Сонечко”, який досі належав ВАТ “Хмельницькобленерго”, перейшов у комунальну власність міста.

Два роки тому міська влада разом із керівництвом “Хмельницькобленерго” домовилися про передачу дитсадка, розташованого у провулку Козацькому, з відомчого підпорядкування до бюджетного. Досі тривали непрості процеси передачі самої будівлі, відчуження основних фондів підприємства, оформлення відповідної документації і вже 1 вересня місто “всиновило” цей дошкільний навчальний заклад. На його оновлення та облаштування з міського бюджету виділено 600 тисяч гривень. За ці кошти закуплені нові меблі для всіх груп, частину кухонного обладнання, посуду та іншого необхідного інвентарю.
За словами міського голови, садочок розрахований на 120 місць, а це дає можливість вирішити проблему з влаштуванням дошкільнят до дитсадка за місцем проживання.
“На сьогодні маємо вже до 80 заяв від батьків — мешканців мікрорайону Дубове. Цей дитячий садок, як і інші комунальні заклади, буде безкоштовним, бо досі оплата складала 1200 гривень.
Батькам дітей доведеться платити лише 60 відсотків вартості харчування. Це приблизно 350 гривень на місяць, залежно, скільки днів дитина відвідувала дитячий заклад”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Як і у всіх ДНЗ міста, в “Сонечку” для дітей будуть доступні додаткові платні послуги. Тож за бажанням батьки зможуть ними скористатись.
За словами Олександра Симчишина, в майбутньому на поліпшення як матеріальної, так і технічної бази дитсадка виділятимуться кошти з міського бюджету. А роботи тут ще чимало. В першу чергу необхідно встановити надійний паркан з боку дороги, замінити асфальтне покриття та завершити термомодернізацію будівлі.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *