Спорт

Велопробіг пам’яті

29 серпня в нашій країні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цієї нагоди Міністерство у справах ветеранів війни організувало велопробіг “Вшануймо пам’ять захисників України”.

Велопробіг стартував 16 серпня в Ужгороді й завершиться 29 серпня в Маріуполі.
Учасники всеукраїнського велопробігу, серед яких — учасники бойових дій в АТО/ООС та війни в Афганістані, 18 серпня прибули в Хмельницький. На майдані Незалежності разом з керівництвом міста й області, вшановуючи пам’ять захисників України, вони поклали квіти до меморіальної стели Героям Небесної сотні та російсько-української війни. Наступними зупинками ветеранів були пам’ятник Героям Небесної сотні, що на перехресті вулиць Соборної та Героїв Майдану, та пам’ятник подолянам, полеглим в Афганістані та інших локальних війнах.
“В Україні йде війна і всі ми маємо гартувати себе як духовно, так і фізично, щоб обороняти рідну землю від ворогів. Незважаючи на те, що ви часточку свого життя і здоров’я уже віддали служінню Україні, й надалі показуєте усім приклад гартування духу й тіла”, — звернулася до учасників велопробігу, передаючи вітання від міського голови Олександра Симчишина, його заступник Галина Мельник.
Мета велопробігу — підтримка ветеранів бойових дій, популяризація ветеранського спорту, спортивної реабілітації, здорового способу життя, пропаганда позитивного образу ветерана війни.
У складі команди: учасники бойових дій в Афганістані, полковник у відставці Іван Балашов, підполковник запасу Микола Дидяк, учасник бойових дій в антитерористичній операції, підполковник запасу Сергій Поліщук, учасник бойових дій в АТО, старший сержант запасу Анатолій Вересенко.
Велосипедисти долають маршрут: Ужгород — Стрий — Рогатин — Тернопіль — Хмельницький — Вінниця — Житомир — Київ — Лубни — Полтава — Дніпро — Запоріжжя — Бердянськ — Маріуполь. Загалом це майже 1800 км.
На шляху від Ужгорода до Маріуполя до велопробігу долучаються представники громадських організацій, учасники АТО/ООС, учасники бойових дій в Афганістані з різних регіонів України, аматори велосипедного спорту. У містах велопробігу вони зустрічаються з представниками органів місцевої влади, родинами загиблих воїнів, ветеранами війни, місцевими жителями та молоддю, а також кладуть квіти до пам’ятників та алей Слави загиблих учасників бойових дій.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *