Актуально

Оновлені амбулаторії

Тривають ремонтні роботи у шістьох амбулаторіях загальної практики сімейної медицини міста. Найбільший — комплексний ремонт проводиться в амбулаторії №3 в Гречанах. Він практично на завершенні, в серпні — фініш.

Відновлюється фасад сімейної амбулаторії №9, що на вулиці Зарічанській, 30.
Повним ходом іде відновлювальний внутрішній ремонт у сімейних амбулаторіях №№6 та 7, що в поліклініці №2 на проспекті Миру, 61.
Зокрема, в амбулаторії №6 роблять вищими стелі. За словами Людмили Головко, директора комунального підприємства “Хмельницький центр ПМСД №2”, це необхідно було зробити, адже стелі в приміщенні справді низькі. І все тому, що вентиляційні системи були вмонтовані неправильно, дуже низько під стелею. Пацієнтам було некомфортно, тісно й похмуро.
Нині вже зроблено проєкт на спорудження автономної вентиляційної системи і зовсім скоро в кожному кабінеті буде свій вентилятор. Повністю замінено електричну проводку й світильники.
Ремонтуються й кабінети лікарів. У них встановлять нові меблі — столи, шафи для одягу та документів, столики для оргтехніки. Меблі вже закуплені, чекають на завершення ремонту, щоб одразу зайняти свої місця.
“Звісно, приємно, що покращуються умови роботи лікарів та медперсоналу, — каже відвідувачка поліклініки №2 Поліна Стаховська. — Тому можемо сподіватися на те, що нас якісно лікуватимуть. Та й буде комфортніше очікувати на прийом у просторих коридорах”.
Відповідно до проєктно-кошторисної документації, з міського бюджету на ремонт сімейної амбулаторії №6 виділено 1,2 мільйона гривень.
“Зиму ми повинні зустріти в теплих кабінетах, — сподівається Людмила Головко. — Медики мають працювати у гідних, комфортних умовах. Так само й хворі на прийомі у лікаря мають почуватися спокійно та затишно. Це допоможе швидшому одужанню”.
На своїй сторінці у Facebook міський голова кілька тижнів тому написав: “За останні тижні відремонтували амбулаторію №8, що на вулиці Зарічанській, 30: утеплили зовнішні стіни мінеральними плитами, облаштували вхідний навіс та пандус. Вартість робіт склала 442 тисячі гривень. Раніше тут капітально відремонтували дах і приміщення в середині будівлі.
Також утеплили й осучаснили фасад амбулаторії №6 та центру ПМСД №1. На це витрачено один мільйон гривень.
Ремонтуємо найбільшу в місті амбулаторію №3, розташовану в Гречанах, на яку передбачено витратити два мільйони гривень.
Готуємося відкрити нову амбулаторію на вулиці Кам’янецькій, 99. На це з міського бюджету виділено два мільйони гривень”.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *