Офіційно

Міська рада підтримує ОСББ

У червні 2020 року Хмельницька міська рада затвердила Програму і Порядок фінансової підтримки ОСББ на 2020-2023 роки, які впроваджують енерго-ефективні проєкти за умовами програми “Енергодім”.
Міська рада підтримує спільноти відповідальних співвласників багатоквартирного будинку, які розуміють, що утримання багатоквартирного будинку — справа власників квартир.
Місцева програма у Хмельницькому відшкодовує частину кредитів та відсоткові ставки за залученими кредитами на впровадження заходів з енергоефективності, які здійснюють ОСББ-учасники Програми “Енергодім”.
Після того, як ОСББ отримало третій транш гранту від Фонду енергоефективності та успішно пройшло верифікацію виконаних заходів, міська рада може відшкодувати до 10% тіла кредиту, залученого на здійснення відповідних заходів з енергоефективності.
У Програмі зазначено, що розмір відшкодування частини відсотків за кредитами, виданими на енергомодернізацію будинку, проводиться у розмірі, що дорівнює обліковій ставці Національного банку України, та здійснюється з міського бюджету протягом 24 місяців з дати отримання кредиту в банківській установі на будівельні роботи, але не довше, ніж до 31.12.2023 року. Програма також визначає, що відшкодування відсоткової ставки за залученими кредитами відшкодовується ОСББ тільки на етапі виконання ремонтно-модернізаційних робіт.
“Скориставшись підтримкою Програми “Енергодім” та нашої місцевої програми, мешканці багатоквартирних будинків комплексно і послідовно зможуть покращити теплозбереження у своїх домівках. І точно не будуть “сліпими кошенятами”, які намагаються хоча б щось зробити — точково, часто навіть непрофесійно реагувати на масштабні проблеми. Вважаю, що комплексність підходів впровадження заходів з енергоефективності, які пропонує Програма від Фонду, є великою перевагою для реалізації якісних проєктів з енергомодернізації багатоповерхівок”, — розповів начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Василь Новачок.
Станом на 1 липня 2020 року у 404 будинках Хмельницького створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, в тому числі 57 ОСББ, яким послуги з управління надає управитель, решта здійснюють обслуговування власного будинку шляхом самозабезпечення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *