Без категорії

Шахраї полюють на довірливих

Скільки б інформації про Інтернет-шахраїв не з’являлося в Україні, цього замало. Адже аферисти продовжують як використовувати старі методи, так і вигадують нові. А люди, незважаючи на регулярні застереження поліції, продовжують потрапляти на гачок аферистів.
Буквально днями жертвою шахраїв стала 32-річна жителька Дунаєвецького району. До неї серед білого дня зателефонував незнайомий чоловік і назвався співробітником банку. Він переконав жінку, що заради безпеки її картки та особистого рахунку необхідно провести в режимі онлайн деякі операції. В ході розмови шахрай виманив у потерпілої її реквізити, після чого миттєво списав з картки приголомшливу суму 260 тисяч гривень.
У капкан пройдисвітів, які застосували точнісінько таку ж схему видурювання грошей, потрапив 62-річний хмельничанин. З його банківської картки зникло шість тисяч гривень. Гроші як вітром здуло після довірливої розмови з “банківським працівником”.
А 24-річний чоловік, який мав намір зняти в обласному центрі житло, на вимогу “власника” квартири переслав йому аванс три тисячі гривень.
Ще один хмельничанин натрапив в Інтернеті на оголошення, автор якого пропонував за півціни дизпаливо. Перерахував на вказану банківську картку 21 тисячу гривень і на цьому його ґешефт закінчився.
З заявами потерпілі звернулися до поліції. Обставини всіх цих інцидентів встановлюються. Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачливими під час фінансових операцій у Всесвітній павутині, адже, як правило, шахраї можуть телефонувати зі сходу з окупованих територій, що в свою чергу ускладнює їхній розшук.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *