Офіційно

Останнє слово за депутатами

Як повідомили у міській раді, відбулося засідання комісії з визначення кандидатів на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Хмельницького”. Претендентів було двоє: Гнат Петрович Чекірда, відомий архітектор, та Олександр Андронікович Відоменко, письменник, журналіст, викладач, літературо-знавець.
Голосування тривало місяць. Від 26 травня до департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради надійшло 89 дзвінків від мешканців міста, які висловилися на підтримку тієї чи іншої кандидатури.
І ось відбулося засідання комісії, на якому таємним голосуванням визначено, що Гнат Чекірда гідний стати Почесним громадянином міста Хмельницького у 2020 році.
Питання про присвоєння звання Почесного громадянина міста буде винесено на розгляд сесії міської ради. Отож останнє слово за депутатами.
За даними Вікіпедії, Гнат Чекірда, подільський архітектор, народився 1920 року в селі Грузевиця Хмельницького району в багатодітній родині. Він є автором численних будівель та споруд, які створили у повоєнний час архітектурне обличчя центру міста Хмельницького.
Так, за його проєктами побудовані десятки важливих для Хмельницького будівель: Будинок Рад на майдані Незалежності, колишній Палац піонерів на вул. Проскурівській (тепер — ляльковий театр), будинок обласної ради профспілок, адмінбудинок облспоживспілки, готель “Жовтневий” (тепер “Прикордонник”), будинок пожежного депо (тепер кінотеатр “Планета”) та інші.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *