Актуально

Амбулаторія на Трудовій уже приймає пацієнтів

Це 24-а амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яка запрацювала в Хмельницькому

У 2017-ому в Хмельницькому діяли 17 амбулаторій сімейної медицини. За останні два роки в місті відкрили ще шість, а вже цього року запрацювала ще одна. Розташована нова амбулаторія на вулиці Трудовій, 5/ж у житловому комплексі “Зелений квартал”. Для тутешніх мешканців це означає, що відтепер лікар знаходиться за крок від них, і для вирішення більшості медичних проблем вже не потрібно їхати до неблизької поліклініки.
“З 2018 року, коли ми почали відкривати амбулаторії сімейної медицини, головна концепція полягала в тому, аби бути максимально ближчими до людини. Відтак відкривали амбулаторії в різних мікрорайонах. Фактично вулиця Трудова — територія “Зеленого кварталу”, масиву “Ранковий” — це повністю новий район. Будинкам тут менше десяти років і нині ця територія дуже активно розбудовується. Тому, коли визначали, де будуть амбулаторії, планували, що тут вона буде обов’язково”, — розповідає міський голова Олександр Симчишин.
За його словами, зазвичай амбулаторії сімейної медицини в місті відкривали в приміщеннях комунальної власності. Якщо відповідного приміщення в якомусь мікрорайоні не було, його купували за кошти міського бюджету. Натомість на облаштування цієї амбулаторії бюджетних грошей не виділяли. Суд зобов’язав забудовника, який мав борг зі сплати пайових внесків, передати приміщення місту.
Меблі та медобладнання закупив Центр первинної медико-санітарної допомоги №2. Тож новий заклад уже готовий приймати пацієнтів. Поки що у штаті амбулаторії три сімейні лікарі та педіатр. За потреби кількість лікарів та медперсоналу може зрости.
За місяць у місті відкриють ще одну амбулаторію загальної практики сімейної медицини на вулиці Кам’янецькій. Це буде 25-а амбулаторія сімейної медицини у Хмельницькому. За словами Олександра Симчишина, цієї кількості амбулаторій у місті на даний час достатньо.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *