Місто і влада

Попри все

Будівництво найдорожчого і найбільшого об’єкта соціальної та спортивної інфраструктури міста — Палацу спорту, яке розпочалося торік, продовжується. Нагадаємо, цей проєкт став одним із переможців конкурсу з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту.

Відтак на його реалізацію минулого року з державного бюджету місто отримало 64 мільйони гривень та 14 мільйонів з міської казни як частку співфінансування. За рік підрядна організація виконала всі заплановані роботи, працюючи без вихідних, і нині Палац спорту вже став реально зримим об’єктом.

Цього року на його будівництво з міського бюджету виділили 10 мільйонів гривень. На даний час будівельні роботи в активній фазі. В спортивній залі вже позаливали закладні під трибуни, але коштів підряднику вистачить лише на три місяці, а відтак місто сподівається на державне фінансування.

“Однак є ризики, що кошти з держбюджету, — а це 150 мільйонів гривень, не надійдуть, — каже міський голова Олександр Симчишин. — Нам кажуть, що ці 150 мільйонів планували виділити з коштів, які мали отримати з легалізації грального бізнесу. В зв’язку з проблемами (закон про легалізацію грального бізнесу Верховна Рада не прийняла) коштів може і не бути”.

Та навіть, якщо фінансування з державного бюджету не надійде, будівництво Палацу спорту місто не припинить. Хоча темпи вже будуть не такими швидкими, як торік. Хоча місто, як і сусіднє Рівне, не втрачає надії, що фінансування Палацу спорту держава відновить.

Нагадаємо, що Палац спорту розрахований на 2500 глядацьких місць, розміщуватиметься на чотирьох поверхах і складатиметься зі спортивного та фізкультурно-оздоровчого корпусів. Перший призначений для тренування спортсменів вищої кваліфікації та проведення змагань, а другий — для загальнофізичної підготовки та активного відпочинку мешканців різних вікових груп. Уся вартість об’єкта — 280 мільйонів гривень. Це найбільше будівництво в місті за часів незалежності України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *