Сьогодення

Епоха бідності минула?..

З 1 січня цього року в Україні мінімальна пенсія зросла на 74 гривні і складає 1638 гривень.
А ось себе та нардепів уряд не образив і не обділив. З 1 січня зарплата депутатів Верховної Ради склала понад 100 тисяч гривень, зрісши у 2,5 раза. А в працівників міністерств — до п’яти разів порівняно з 2019 роком. Про це у Facebook повідомив колишній віце-прем’єр-міністр України і міністр соціальної політики Павло Розенко. За його словами, зарплати багатьох депутатів і чиновників перевищать “сотні тисяч гривень”.
“Сьогодні активно розганяється “зрада” про виплату чиновникам одного з міністерств зарплат у сумах до 500 тисяч гривень. Звертаю увагу, що збільшення зарплат міністрам та їхнім заступникам відбулося у всіх міністерствах. В середньому для топ-чиновників зарплати зросли в 3,5-5 разів”, — поділився Павло Розенко.
На тлі цього екс-міністр нагадав, що середня зарплата в сфері освіти сьогодні становить 9 тисяч гривень.
“Епоха зубожіння закінчена, друзі. З особливим трепетом цікаво слухати аргументацію “слуг народу”, чому скасовано постанову попереднього уряду про збільшення в 2020 році зарплат педагогам на 20%. Бо, за їхніми словами, то був “популізм” і “коштів на це немає”, — резюмував Розенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *