Культура

Мистецьке життя міста

Цей рік для Хмельницького був надзвичайно багатим на мистецькі події, які прогриміли на всю Україну. Наступного року також проводитимуть масштабні фестивалі, добудовуватимуть музей, відкриють нову філію школи мистецтв та реалізовуватимуть проєкти у рамках Бюджету участі.
Коштів на заплановані заходи не бракуватиме. У бюджеті на 2020-й депутати міської ради заклали майже 27 мільйонів гривень.
Плануються цікаві заходи для дітей та дорослих, як-от дитячі гулянки та вечірки “Для тих, кому за”, діятиме Університет третього віку тощо.
Особливо запам’ятався хмельничанам і гостям міста цьогорічний фестиваль оркестрових програм “Аrt Major Show”, аналогів якому ані в Україні, ані в світі немає.
Другий фестиваль “Аrt Major Show” обовʼязково відбудеться у 2020-ому.
А для поціновувачів джазової музики ще яскравішим має стати “Джаз фест Поділля”.
Наступного року розшириться базова мережа закладів культури. Зокрема, на вулиці Івана Франка, 57 відкриється філія міської дитячої школи мистецтв. Тут навчатимуться понад 200 дітей.
Завдяки Бюджету участі цього року в бібліотеках міста вдалося втілити два масштабні проєкти: “Smart бібліотека” у центральній бібліотеці міста і “Сall working” у бібліотеці-філії №2 міської ЦБС.
Наступного року серед проєктів-переможців Бюджету участі — фотозона музею-студії фотомистецтва. Це передбачено і програмою, яку реалізує місто до 2020 року, і стратегією розвитку Хмельницького загалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *