Місто і влада

Перший кар’єрний крок

Міський голова Олександр Симчишин нагородив сертифікатами шестеро осіб, які впродовж двох місяців проходили стажування в структурних підрозділах органів місцевого самоврядування. П᾽ятеро дівчат та один хлопець отримали рекомендаційні листи за підписом міського голови. За результатами стажування двоє з них працевлаштовані, решта ― зараховані до кадрового резерву міської ради.
Зокрема Аліні Чаус запропонували посаду в департаменті освіти і науки міської ради, а Марії Будай ― в управлінні молоді та спорту.
“Із перших днів стажування Аліна Чаус не боялася брати на себе відповідальності, до всіх підходила та багато радилася. Не лякалася й паперової роботи, дотримувалася етики держслужбовця під час спілкування з відвідувачами”, ― пригадує начальник відділу науки та педагогічних кадрів департаменту освіти і науки міської ради Віталіна Нагорна.
Аліна Кащук — одна з шести стажерів. Дівчина навчається в магістратурі на факультеті міжнародних відносин Хмельницького національного університету і незабаром тільки розпочне свій кар᾽єрний шлях. Однак завдяки останнім двом місяцям стажування досвід роботи у молодої спеціалістки вже є.
“Під час пошуків роботи у мережі натрапила на інформацію про стажування у міській раді і вирішила спробувати. Працювала неповний робочий день у віддділі кадрів департаменту освіти і науки міської ради. Робота була цікавою та насиченою. Доводилося долучатися до окремих проектів, як-от коли Хмельницький відвідала делегація польських школярів”, ― розповідає дівчина.
“Завдяки стажуванню управлінські кадри оновляться молодими людьми, які прогресивно мислять і готові впроваджувати креативні ідеї для розвитку міста. Роботу запропонували двом стажерам, інших будемо раді бачити у разі виникнення вакансій. Цього року в міській раді вперше проводилося таке стажування. Воно було ефективним, тому практикуватимемо його й надалі”, ― зазначає міський голова Олександр Симчишин.
За словами завідувача відділу кадрової роботи та з питань служби в органах місцевого самоврядування Ігоря Костенецького, у березні міська рада оголосила про відбір стажерів. Із 29 претендентів обрали 10, згодом на співбесіду із керуючим справами міськвиконкому Юлією Сабій потрапило шестеро з них. Кожен обирав структури, у яких мав намір попрацювати. У результаті двоє стажерів потрапило в управління культури і туризму, ще стільки ж у департамент освіти і науки. По одному — до управлінь молоді та спорту, а також праці та соціального захисту населення. За кожним зі стажерів був закріплений наставник.
“Упродовж двох місяців стажери не тільки виконували посадові інструкції в окремих управліннях, а й мали змогу побачити роботу міської ради в цілому. Вони були присутні під час засідань виконкому та сесії міської ради. Також відвідували заклади культури, а саме: музеї історії міста і музей-студію фотомистецтва”, ― розповідає Ігор Костенецький.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *