Місто і влада

Сила, витривалість, гнучкість

До Хмельницького на змагання з кросфіту з’їхалися спортсмени з усієї України

Змагання із кросфіту Podilly batl — це новий для нас вид спорту — зібрали на майданчику біля кінотеатру Т.Шевченка майже 60 спортсменів з різних міст України. Наше місто гідно представили спортсмени із спортивних клубів СВ (titan box), Panda, Evolution.
Стрибали зі скакалкою, кидались м’ячиками і навіть штангу тягали. У цьому виді спорту намішали усього: гімнастику, легку атлетику з важкою, таке собі схрещування усіх активностей.
“Нам потрібно було кинути 70 м’ячів в стінку, зробити 60 махів гирею, випади 50 метрів і підтягування 40 разів”, — розповідає учасниця змагань Аліна Мельничук.
І це все — в режимі нон-стоп. Потрібно вкластися у 12-15 хвилин. За такого темпу спортсмени від утоми падають ще на рингу. Та одразу підводяться, готові виконувати новий комплекс вправ. Це і є та витривалість, яку так намагаються виховати у собі прихильники кросфіту. Тут не завжди перемагає найсильніший. Не зійти з дистанції — от що вирішальне. Таку систему тренувань колись розробили спеціально для спецпризначенців у США, а з 2000-их вона покочувала світом. Кросфіт в Україні надзвичайно молодий. Ще півтора року тому про такий напрямок у спорті у нас майже ніхто не знав.
“Взагалі не шукав кросфіт, шукав Iron men, на великах, а побачив як хлопці по піску щось роблять зі штангами, думаю: класна штука, спробую і… затягнуло”, — розповідає учасник змагань Ілля Пушкар.
З 2010 року поодинокі українські атлети виступали на міжнародних змаганнях. Тепер кажуть, що це доступно не лише професійним спортсменам. Адже кросфіт вважається найшвидшим способом в досягненні оптимальної фізичної форми. Змагання проводились у трьох категоріях: scaled, RX та masters 35+. Переможців та призерів нагородили медалями, призами та сертифікатами від спонсорів. Та фаворити запевнили, що приїхали до Хмельницького не за нагородами. А щоб власним прикладом показати, що будь-яка фізична активність — це і корисно, і гарно.

Ольга СЄРГЄЄВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *