Вибори-2019

В перегонах лідирує Віталій Діденко

Серед кандидатів-мажоритарників у Хмельницькому лідирує хмельничанин Віталій Діденко з команди Олександра Симчишина, багатий “Слуга народу” зі столиці Микола Стефанчук і екс-мер Сергій Мельник, який виконав всього 6 обіцянок з 24, які роздавав містянам у 2014-ому.

Віталій Діденко — кандидат в народні депутати від політичної партії “ВО “Свобода”, з команди Олександра Симчишина

Переважна більшість хмельничан хочуть бачити саме Віталія Діденка народним депутатом від Хмельницького і тому готові віддати за нього свій голос 21 липня на дочасних виборах до Верховної Ради.

Діденко Віталій Васильович, 1975 року народження, є депутатом Хмельницької міської ради 6 та 7 скликань. Член фракції та голова Хмельницької міської організації ВО “Свобода”. У складі підрозділів Збройних Сил України брав участь у миротворчій місії в Іраку, активний учасник Революції Гідності. Після початку російсько-української війни неодноразово відвідував зону бойових дій як волонтер. Дієво підтримує усіх учасників АТО та сім’ї загиблих бійців.
Згідно декларації про доходи, Віталій Діденко немає рахунків в банку та нерухомості. Його заробітна плата за минулий рік склала 44 тис. 680 грн. Проживає Віталій Діденко в Хмельницькому в будинку, який належить його матері.Часто користується автомобілем Рено Кенго 2011 року випуску, який також належить матері. Кандидата Віталія Діданка підтримує Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. “Щасливий, що зміг зібрати навколо себе, людей, яким довіряю як собі — справжню команду — команду Симчишина. Сьогодні один з нас, Віталій Діденко, готовий взяти на себе відповідальність сприяти розвитку Хмельницького на загальнодержавному рівні. З підтримкою в Парламенті зможемо зробити набагато більше.

Віталій — мій однопартієць, багато років ми пліч-о-пліч відстоювали інтереси хмельничан і як активісти, і як депутати міськради. Коли мене обрали мером Хмельницького, Віталій Діденко залишився продовжувати розпочате разом як депутат. У всіх спільних справах міг на нього покластися. Впевнений у ньому і тепер. Команда Симчишина має бути в Парламенті! Тільки тоді місту відкриються нові перспективи”.

Микола Стефанчук — кандидат в народні депутати від партії “Слуга народу”
Йому 38 років, з яких майже 20 років Стефанчук здобував вищу освіту водночас аж у трьох вишах Хмельницького і паралельно, починаючи з 2006 року, займався викладацькою діяльністю. З 2016 р. – старший науковий співробітник юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. За час навчання та роки викладацької діяльності Микола Стефанчук встиг стати власником двох квартир у Хмельницькому, площею 81,6 кв. м та 139,6 кв. м, а також земельною ділянкою 0,5 га у Ярмолинецькому районі. З 2015 року проживає в столичній квартирі, площею майже 157 кв. м, яка належить його дружині, яка також викладач. А ще дружина кандидата має у власності земельну ділянку на 2 га в селі Олешин Хмельницького району.

В одному з інтерв’ю Микола Стефанчук розповідає про свій перший автомобіль — корейську малолітражку і чомусь не згадує про Міцубісі Аутлендер 2013 року випуску та Міцубісі Аутлендер 2018 року випуску, власником якого він став у 2019 році і який забув вписати у декларацію. При цьому у 2018 році Микола Стефанчук отримав заробітну плату від Київського національного університету ім. Т.Шевченка у розмірі 205 тис. грн., зарплату за сумісництвом від столичної юрособи у розмірі 3,7 тис. грн. А ще пенсію по інвалідності у розмірі майже 49 тис. грн. та 86 тис. грн. доходу від підприємницької діяльності. Цих грошей, безумовно, не вистачить на новий автомобіль, адже його вартість стартує від 509 тис. грн. В сімейному автопарку Миколи Стефанчука є ще одна іномарка — Пежо-107, придбана у 2018 році. Його власницею є дружина кандидата. А ще Микола Стефанчук є рідним братом Руслана Стефанчука, який йде до парламенту під другим номером за списками партії “Слуга народу”. Він і тягне за собою Стефанчука молодшого, такий собі сімейний підряд.

Микола Стефанчук уже тричі злукавив перед виборцями. По-перше, вказав, що проживає в Хмельницькому, хоча насправді живе в Києві. По-друге, пообіцяв хмельничанам вже те, що в нашому місті зроблено і робиться командою Симчишина, а це, м’яко кажучи, не коректно. А ще розмістив на білбордах свої фото десятирічної давнини. Зважаючи на всю інформацію, рівень довіри до цього кандидата не надто високий.

Сергій Мельник, самовисуванець, екс-мер Хмельницького, який у 2014, не добувши каденції, вирішив балотуватись до Верховної Ради

 

Хмельничани розцінили цей вчинок як безвідповідальність. Втім втеча Мельника під купол парламенту пов’язана була зі скандалом. Депутати готувалися оголосити йому недовіру і ініціювали дострокове припинення повноважень мера. Тоді у 2014 році Мельник балотувався як самовисуванець, перебуваючи в партії Тимошенко. Нині він також самовисуванець, хоча був членом фракції “Блок Петра Порошенка”. У своїй перевиборчій програмі у 2014 році Сергій Мельник пропіарився, ревно обіцяючи ввести механізм відкликання народних депутатів, але виконати не ризикнув і цей законопроект навіть не ініціював. Також депутат не виконав обіцянку з прийняття державної програми будівництва дитсадків. А ще Мельник мав добитися придбання для міста до 2017 року 60 тролейбусів за рахунок державної програми. Цю обіцянку він також не виконав. Загалом за час своєї каденції Мельник дав 24 обіцянки, виконав всього 6.Будучи заступником голови комітету ВР з питань бюджету, Сергій Мельник не добився фінансування з держбюджету на спорудження Палацу спорту в Хмельницькому та на будівництво летовища. Зате лобіював економічні інтереси своїх друзів-бізнесменів з Хмельницької компанії “Нейл”, яка займається виробництвом цвяхів. Зокрема, в своєму депутатському запиті Володимиру Гройсману він прямо просив сприяння приватному підприємству. За це Мельника запідозрили в корупції.

Доходи депутата торік становили майже півмільйона гривень, з них 477 059 гривень — за основним місцем роботи у ВР і майже 14 тисяч — від здачі в оренду майна. Дружина Мельника задекларувала 157 755 гривень за основним місцем роботи та майже 400 тисяч від підприємницької діяльності. Вона є засновницею ПП “Еверслі” та ПП-ринок “Дарсон”. Також Мельник задекларував земельну ділянку площею 23,5 тисячі квадратних метрів в селі Маломолинці. На дружину депутата зареєстрована квартира в Хмельницькому площею 126 квадратних метрів, господарське приміщення 20 квадратних метрів, житловий будинок в Хмельницькому майже на 500 кв. м, земельна ділянка в Хмельницькому на 2500 квадратних метрів. Втім, це лише те, що задекларовано.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *