На варті

На Алеї Слави відкрили пам’ятник Олександру Бойку

Два роки тому розвідники під час виконання бойового завдання поблизу села Катеринівка та окупованого Первомайська потрапили під ворожий обстріл. Командир Олександр Бойко отримав поранення, не сумісні з життям. Через щільні обстріли його тіло не вдалось евакуювати з поля бою. Лише через деякий час вдова Героя Світлана домоглася, аби тіло чоловіка знайшли, щоб його належно поховати на рідній землі…
Вихідними на Алеї Слави, що в мікрорайоні Ракове, зібралися військовослужбовці, волонтери, активісти, родичі і друзі Героя, аби ще раз вшанувати його пам’ять і вклонитися гранітному постаменту. Полковник Національної гвардії України Олександр Бойко усього себе до останку присвятив захисту Вітчизни. Орден “За мужність” ІІІ ступеня, Почесна відзнака міської громади “Мужність і відвага”, “Почесний громадянин міста Хмельницького” — посмертні нагороди воїна.
“Ми повинні розуміти: що маємо можливість жити завдяки Олександру Бойку і всім хмельничанам, які загинули за Україну, за нас із вами, а нині знайшли свій вічний спочинок на Алеї Слави. Маємо їм завдячувати і пам’ятати…”, — сказав міський голова Олександр Симчишин на відкритті монумента. Дружина воїна Світлана Бойко просила українців не забувати всіх, хто загинув за Україну, та дякувала тим, хто нині захищає рідну землю.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *