Офіційно

ВО “Свобода” вимагає негайного скликання позачергової сесії парламенту

Народні депутати від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” звернулися до Президента та Голови Верховної Ради з вимогою негайного скликання позачергової сесії парламенту. Націоналісти вимагають ухвалення нового закону про вибори за відкритими партійними списками. Про це 20 травня заявив лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.
“Президент Зеленський анонсував розпуск парламенту, на якому в зв’язку з відсутністю коаліції понад три роки наполягала “Свобода”.
Але вибори за старими корупційними правилами не принесуть нової якості парламентаризму. Тому Голова Верховної Ради Андрій Парубій зобов’язаний терміново скликати позачергове засідання парламенту, щоб ухвалити новий закон про вибори за відкритими партійними списками.
Час на це є навіть у нинішнього скликання парламенту. Потрібна лише політична воля. Так само є час ухвалити інші обіцяні більшістю нардепів рішення, які роками чекає суспільство і які постійно вимагала “Свобода” — про скасування депутатської недоторканності, про імпічмент Президента (про який Зеленський не згадав у своєму виступі), про незаконне збагачення. В іншому випадку це зробить вже новий парламент”, — зазначає очільник “Свободи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *