Місто і влада

Наймасштабніша будова Хмельницького

На вулиці Прибузькій, 5/1а кипить робота. З січня цього року тут ведеться будівництво Палацу спорту. Кошторисна вартість об’єкта складає майже 276 мільйонів гривень. Основну суму на спортивну споруду фінансує держбюджет України, але місто також долучається коштами — така вимога Кабміну до учасників конкурсу, в якому Хмельницький став переможцем. Архітектурним проектом передбачено, що сучасна чотириповерхова спортивна будівля буде багатофункціональною. І при потребі ігрові зали з колективних та індивідуальних видів спорту після незначної трансформації зможуть ставати місцем проведення різноманітних розважально-масових заходів на 2500-3000 місць.
Згідно з проектом на першому поверсі новобудови тренуватимуться спортсмени вищої кваліфікації та проводитимуться змагання різних рівнів, а другий — призначений для загальнофізичної підготовки та активного відпочинку хмельничан різних вікових груп. На третьому поверсі будуть зали для ритмічної оздоровчої гімнастики та хореографії, тренерські масажні, методкабінети, а також роздягальні та інвентарні. Четвертий поверх — технічний.
Будує Палац спорту ТОВ “Будівельний альянс груп” (керівник Іван Крутилко). Фірма виграла тендер на будівництво цього об’єкта. Замовником споруди є управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради. Перед початком робіт компанія-підрядник отримала на рахунок 54 мільйони гривень державної субвенції та 4,5 мільйона гривень з міського бюджету і взялася за виконання будівельного замовлення. 22 березня на будівництві заклали символічний перший камінь у фундамент новобудови. Тут щодня працюють спецтехніка та 60 робітників. Наразі, як повідомив Іван Крутилко, на будівельному майданчику замінили шар торф’яного ґрунту гранітним відсівом та завершили забивати палі, піднявши їх рівень відносно дороги на вулиці Прибузькій на 120 сантиметрів. Будівельники заливають бетонні колони й перекриття і до 1 липня планують повністю створити над фізкультурно-оздоровчим корпусом монолітно-каркасну конструкцію. Паралельно йде будівництво трансформаторної підстанції, яка обслуговуватиме два об’єкти — Палац спорту та Льодовий палац. Здача об’єкта запланована на кінець 2020 року.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *