Місто і влада

Все для блага людей, або Як у місті ремонтують двори, які не лагодили 30-ліття

Ще тільки початок травня, а в місті майже щодня здають нові об’єкти в житлово-комунальній сфері!
За минулий тиждень комунальники завершили асфальтування двох провулків — Волочиського та Героїв Крут. Капітально ремонтуються вулиця Бузька, міжквартальна дорога з новим тротуаром від Майборського до Героїв АТО, вулиці Коновальця і Підлісна. Триває будівництво нових доріг на Озерній: на вул. Січових Стрільців, міжквартальна дорога від вул. Залізняка до Лісогринівецької повз новий дитсадок.
Відбувся тендер на поточний ремонт суцільним методом, розпочинати планують у середині травня (сім об’єктів). Відбулися тендери на капітальні ремонти провулку Північного та Чехова (друга черга).
Оголошено тендери на капітальні ремонти вулиць Цегельної, Геологів (перша черга).
На чотирьох вулицях (Купріна, Красовського, Гагаріна, Толстого) триває поточний ремонт. Капітально ремонтують і прибудинкові території: завершили на вул. Панаса Мирного, 31, Курчатова, 1. Тривають ремонти на Старокостянтинівському шосе, 12 та проспекті Миру, 70/1.
Окрім того, для перенесення зупинки і покращення безпеки дорожнього руху облаштовують кишеню на Зарічанській/Перемоги. Стелять і пішохідні доріжки: від Прибузької та на Тернопільській.
Вулиця Бузька — одна з найстаріших у центрі міста, розташована паралельно до Прибузької поряд із автовокзалом №3 й продовольчим ринком. Порівняно невелика за протяжністю — всього 177 метрів, на якій по обидва боки розміщені майже два десятки приватних будинків. Місцеві згадують: ремонту тут не було понад 30 років, тож покриття знищене вщент. У дощову погоду тут збиралися величезні калюжі, оминути які через відсутність тротуарів практично неможливо. Щоправда, мешканці вулиці час від часу своїми силами підсипали вибоїни, але ці заходи давали тимчасовий ефект. На дорогу постійно скаржилися депутатам та міським чиновникам. Торік зареєстрували електронну петицію до міського голови на сайті Хмельницької міської ради із фотодоказами.
І от цьогоріч таки дочекалися капітального ремонту, який взялися виконувати дорожники комунального підприємства БРЕД. Роботу підрядна організація розпочала на початку квітня. Демонтували старе покриття, вирівняли основу, яку засипали належної товщини гравієм, встановили нові бордюри. Залишилося встелити нове асфальтобетонне покриття. На всі роботи з міського бюджету виділено понад 1 мільйон 141 тисяча гривень. Завершити ремонт дорожнього покриття на Бузькій планують на початку червня. А потім мешканці за власний кошт хочуть встановити обмежувальні знаки для транспорту, аби водії зважали на те, що вулиця не має наскрізного проїзду. Таким чином, їм вдасться якнайдовше вберегти реконструйовану вулицю від руйнування.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *