Спорт

Краса і грація зі спортивним азартом

Минулої суботи у ДЮСШ №3 місто зустрічало 19 команд з різних міст України — Києва, Одеси, Львова, Запоріжжя, Чернівців, Рівного… За підтримки міського управління молоді та спорту відбувся дитячий турнір з художньої гімнастики. Участь у змаганнях взяли 300 учасниць 2010-2014 років народження. Хмельницький представляли вихованки ДЮСШ №2.
“Для юних гімнасток вийти на килим — це вже велике досягнення. Вони мають не просто бездоганно виконати програму, а й перебороти страх перед великою кількістю суддів. Вдвічі важче тим, хто виступав із реквізитом, — зазначає голова журі, тренер ДЮСШ №1, президент федерації художньої гімнастики міста Олена Репйова. І дійсно те, як крихітки-гімнастки впевнено виконували складні гімнастичні елементи, вражало. Кожна пройшла випробування без особливих хиб.
Спершу виступали без реквізиту. Сальто, повороти, стрибки під ритмічну музику. Ускладнилося змагання використанням обручів, шнурка-скакалки та мʼяча. І тут знову — жодного промаху. Поки реквізит підлітав угору, гімнастки встигали виконати акробатичний трюк, при цьому не збиваючись із ритму.
Завершилися виступи показовим парадом гімнасток та церемонією нагородження.
Призові місця розділяли одразу по кілька учасниць у різних вікових категоріях та групах. Як стверджують судді, на таких змаганнях дійсно важливіше участь, ніж перемога, бо це — підготовка молодої зміни гімнасток до вищого рівня конкурсів.
“Готувалася до змагань по чотири години у будні та по шість годин у вихідні. Попри труднощі, мені все вдалося і це спільна перемога — моя і тренера”, — поділилася враженнями семирічна Даринка Старигіна із Запоріжжя.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *