Місто і влада

За навчання атовців платитиме місто

38 хмельничан — учасників російсько-української війни отримають 50% пільгу на навчання у вишах. Таке рішення прийняв міськвиконком 28 березня. Тим часом програма підтримки атовців, які вирішили здобути вищу освіту, діє в Хмельницькому другий рік, згідно з якою нав-чання учасникам АТО оплачують з бюджету міста.

За цей час пільгою скористалося більше сотні українських вояків, а сума, яку їм компенсували, сягнула понад 427 тисяч гривень. Пільга надається особам, визнаним учасниками бойових дій (або інвалідами війни), які перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків міста Хмельницького. Для того, аби отримати п’ятдесятивідсоткову компенсацію, атовці мають написати заяву до управління праці та соціального захисту населення міської ради.
“У такий спосіб ми соціалізуємо хмельничан, які воювали, даючи можливість навчання на пільгових умовах, — каже міський голова Олександр Симчишин. — Бачимо, що є попит на навчання. Багато хлопців здобувають професії психолога, реабілітолога, вибирають спеціальність “соціальний працівник”. Ця освіта їм потрібна і на момент несення військової служби, і в подальшому, аби реалізувати себе в мирному житті”.
Хмельницький інститут соціальних технологій університету “Україна” — саме той виш, де нині навчаються з пільговою 50% знижкою 166 учасників АТО, — розповідає ректор ХІСТу Михайло Чайковський. — Частину вартості навчання компенсує за них місто”.
Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *