Освіта

Мультимедійний простір шкільної освіти — нові можливості

Навчальні заклади Хмельницького з інклюзивною формою навчання продовжують долучатися до мультимедійного простору. Днями в ліцеї №15 ім. О.Співачука на місці колишньої бібліотеки відкрито медіатеку.

Тепер це — світла зала в яскравих жовто-зелених тонах з розмежованими зонами, крісла та пуфики, пересувні столики і, звичайно, ноутбуки. На мою думку, дуже стильно і модерново. Стелажі з новенькими книгами (лише сучасна українська література) додають в атмосферу особливого шарму.
Олена Гуменна, завідувачка медіатекою, зізнається, що вихованці закладу з нетерпінням чекали на відкриття і надзвичайно вражені побаченим. Їм тут дуже подобається: і меблі, й інтер’єр. Діти в захопленні від того, що відтепер зможуть не лише читати книжки, а й займатися на комп’ютерах, дивитися телевізор. На них чекають інтерактивні ігри та багато інших цікавинок. Медіатека працюватиме впродовж дня, допоки триватимуть заняття.
Директор ліцею Алла Кіящук, вітаючи всіх, зазначила, що віднині в їхньому ліцеї буде інтегроване, культурне, інформаційне середовище з використанням різноманітних технологічних засобів. “Це — інтерактивний простір для наших вихованців, де вони знаходитимуть друзів, спілкуватимуться і навчатимуться не лише за підручниками, а й з використанням сучасних методів — комп’ютера й Інтернету. У нас навчаються більше 50 діток з вадами зору, є вимушені переселенці з тимчасово окупованих територій. Їм не просто адаптуватися в шкільній родині, не просто спілкуватися та знайти справжніх друзів. Але я переконана, що інноваційна бібліотека їм у цьому допоможе”.
Директор ліцею показала нову ресурсну кімнату (третю), де займаються діти з особливими потребами. В приміщенні інтерактивна підлога, яка дозволяє не лише навчатися, а й займатися фізкультурою, тренажери, книги і друкарська машинка зі шрифтом Брайля. Обладнано міні-кухню, де діти опановують найпростіші побутові навички.
Привітати учнів і педагогічний колектив з відкриттям майданчика для сучасної освіти завітала заступник міського голови Галина Мельник.
“Ліцей — перший навчальний заклад, де з’явився медіапростір, — сказала вона. — Наявність медіатеки надасть нові можливості для освіти особливих дітей, а також допоможе педагогам організувати на сучасному рівні навчально-виховний процес. Я впевнена, що діти із задоволенням будуть проводити тут вільний час, спілкуватися, вчитися, консультуватися з педагогами, психологами та просто гратися. Ми хочемо, аби наші діти відчували, що освіта — це відкритість, доступність й рівні можливості для всіх”.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *