Соціум

Хмельничани різних конфесій помолилися за мир в Україні

Сьогодні, 22 серпня, у виставковій залі художньої школи відбувся третій молитовний сніданок, під час якого представники духовенства 18 конфесій, міської та обласної влади, бізнесу й громадськості помолилися за мир в Україні та за її процвітання.

Традиція проводити молитовні сніданки з нагоди великих державних свят прийшла до нас із Заходу. В рамках таких заходів представники різних гілок влади й громадянського суспільства не лише можуть помолитися Богові, а й неформально поспілкуватися для налагодження співпраці у вирішенні нагальних проблем держави. У нашому місті такі молитовні сніданки зініціювала Духовна рада Хмельницького.

“На молитовних сніданках збираємося, щоб віддати шану Господу й сказати одне одному, що насамперед ми — люди. Незважаючи, яку посаду займаємо чи які таланти маємо, повинні пам’ятати, що всі ми — творіння Божі. Саме це нас єднає, — наголошує  голова Духовної ради Хмельницького, Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський УПЦ КП Антоній. — Особисто я молюся за мир в Україні. Хочу, щоб до нас повернувся мій рідний Сімферополь, щоб повернувся Донбас до тих українців, які були змушені його покинути через війну. Прошу в Бога, щоб процвітала наша Україна та Хмельниччина зокрема”.

Учасники молитовного сніданку спільно помолися Богові, а також вшанували хвилиною мовчання героїв, які загинули за вільну Україну.

“Вранці Владика Антоній запитав у мене, чому я без настрою. Тоді зловив себе на думці, що від прийдешнього Дня Незалежності маю двоякі відчуття: я щасливий зустріти ще одне найбільше свято нашої держави, проте розумію, що не зумів зробити все можливе для розвитку Україні й Хмельницького, аби бути задоволеним усім, — звернувся до присутніх міський голова Олександр Симчишин. — Ми вже 27 років будуємо незалежну Україну. Переконаний, що більшість присутніх не задоволені тим, яку державу ми побудували. Тому буду молитися, щоб Господь послав усім нам здорового глузду, аби зрозуміти, що кожне наше рішення впливає на майбутнє нашої країни”.

Під час молитовного сніданку виступили й мистецькі колективи міста.

Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *