Місто і влада

Автопарк “Спецкомунтрансу” поповнився новенькими авто, придбаними за лізинговою програмою

“Це дасть можливість підприємству покращити якість надання послуги з вивезення сміття з території міста і зекономити кошти, які ми вимушено витрачали на ремонт старих авто, — ділиться керівник КП “Спецкомунтранс” Владислав Кривенчук. — До речі, 2018-й для нас розпочався з капітального ремонту двигунів одразу трьох сміттєвозів. На це було витрачено понад півмільйона гривень. Довелося докладати чималих зусиль, щоб не сталося збоїв у роботі підприємства. Наразі маємо три нові сучасні сміттєвози на базі автомобіля “Ford”. В одного є функція обслуговування підземних контейнерів, а два інших — із заднім універсальним завантаженням. Згідно з умовами лізингового договору протягом двох місяців комунальне підприємство отримає ще два нові автомобілі: один — невеликих габаритів, що обслуговуватиме приватний сектор. Він замінить авто, яке відпрацювало майже 40 років і ремонт якого є недоцільним, оскільки складене з двох старих одиниць транспорту. Інший автомобіль, який очікуємо отримати, — самоскид із грейдерним навантажувачем. Він буде задіяний на перевезенні негабаратних відходів. Дотепер змушені використовувати для збору негабаритних відходів навантажувач та автомобіль. Нова ж техніка має в комплекті обладнання для навантаження, тож виконає всю роботу сама. Вдячні владі міста, яка надала нам поворотну матеріальну допомогу на перший внесок, оскільки у підприємства не було на це вільних коштів. Розраховуємо, що в ближчі місяці проплата споживачів після підняття тарифів покращиться й ми зможемо повернути ці кошти в міський бюджет”.
Також “Спецкомунтранс” продовжує закупляти євроконтейнери для збору побутового сміття. Щоб замінити повністю по місту старі сміттєбаки новими, треба придбати 1100 штук.
“У підприємства немає коштів, аби одночасно купити всі, — ділиться Владислав Валерійович. — Та й встановити їх одразу не вийде, бо слід підготувати спочатку сміттєві майданчики. Тож до кінця року плануємо придбати ще, як мінімум, 200 штук. Замінюємо також євроконтейнери, які стали непридатними для використання”.
Поповнюючи робочий фонд наших комунальних підприємств, міська влада ставить підприємству завдання підвищувати продуктивність і якість послуг для мешканців міста, що є найголовнішим пріоритетом. Минулого року на придбання сучасної техніки для комунальних підприємств з міського бюджету було витрачено 35 мільйонів гривень. Для КП “Спецкомунтранс” торік закуплено сміттєвоз на базі шасі “Renault”, який коштував міському бюджету понад чотири мільйони гривень. Придбання такого автомобіля стало значною підмогою в роботі. Нова сучасна техніка використовується для забору євроконтейнерів з твердими побутовими відходами об’ємом понад метр кубічний. Крім цього, купили ще один сучасний сміттєвоз на базі автомобіля “Ford Cardo”, який має ще й функцію мийки контейнерів. На його придбання з міського бюджету виділили більше трьох мільйонів гривень.
“Багато років техніка для комунальних підприємств не поновлювалася, — зауважує заступник міського голови Анатолій Нестерук. — Минулоріч придбано багато необхідних машин та приладдя. Але на цьому не зупинимось, бо нова техніка — це якість, швидкість та обсяг робіт, які виконують наші комунальні служби та підприємства. Тому й надалі поповнюватимемо комунальну матеріально-технічну базу”.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Миколи Шафінського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *