Культура

Автентична американська музика у Хмельницькому

У понеділок, 2 липня, американський гурт з Арізони “Cisco & the Racecars” завітав у наше місто, щоб дати два концерти й познайомити хмельничан з цікавим музичним стилем блюграс. З іноземними музикантами у стінах міської ради зустрівся Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. А сьогодні, 3 липня, о 19.00 “Cisco & the Racecars” дасть концерт у міському Будинку культури за участю муніципального камерного хору.

За словами засновника гурту “Cisco & the Racecars” Франциско Брізена, блюграс — музичний стиль, що поєднав риси кантрі, джазу й блюзу. Це автентична суміш музики іммігрантів з Британських островів та афроамериканців.

“Нашому гурту вже шість років, — розповідає Франциско Брізен. — Ми часто шукаємо місця, де люди могли б чути нашу музику. Цього разу вирішили подарувати українцям море позитивних емоцій. Перед приїздом у Хмельницький вже побували у Києві та Старій Синяві. Приємно спостерігати, як у слухачів сяють очі, вони підспівують нам і танцюють. Особливо людям сподобалося дві українські народні пісні, які ми їм зіграли”.

Олександр Симчишин запевнив музикантів, що хмельничанам сподобається їхній виступ. Також він принагідно запросив “Cisco & the Racecars” на фестиваль “Джаз Фест Поділля”, який проходитиме у нашому місті у 2020 році. На його переконання,  участь у джазовому фестивалі цих талановитих музикантів стане його головною родзинкою.

Представники хмельницької влади обмінялися з американцями сувенірами. Опісля “Cisco & the Racecars” зіграв дві пісні у стінах міської ради.

Крім того,  у понеділок вони відіграли джем-сейшн у Мистецькому дворику музичної школи №1 ім. М.Мозгового.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *