Культура

Романтик під парасольками біля “Планети”

Останніми днями новацій та інформаційних приводів від кінотеатру “Планета” не бракує. У вихідні тут встановили експозицію зі 120 парасольок у повітрі над входом у кінотеатр. Інсталяцію, що розповсюджена в європейських містах, одразу вподобали містяни і фотолюбителі. Директор кінотеатру Андрій Олесь стверджує, що це європейська манера прикрашати прибудинкові території, схожі прикраси є у Львові, Одесі, а тепер і у нашому місті.
А  сьогодні тут знову презентували новинку: між головним входом у “Планету” і годинниковою каланчею планують розмістити скульптуру “Очікування”. Це закоханий, котрий після тривалого часу очікування дівчини (з трояндою у руках, у якої вже й пелюстки облетіли), сидячи на лавці, нарешті намагається підвестися… — вгледів обраницю, котра наближається, або… — кожен може додумати власну історію. Автор — львівський скульптор Василь Здренник. Атмосферу побачення доповнюватиме банер з віршами Ігоря Алексюка.
На створення пам’ятника потрібно 680 тисяч гривень. Ці кошти автори ідеї сподіваються отримати від благодійників. Усіх небайдужих просять звертатися безпосередньо до керівництва кінотеатру “Планета”, крім того, як запевнив Андрій Олесь, якщо громада підтримає таку ініціативу, то на частину коштів сподіваються і з міського бюджету.
Своїми ідеями щодо нових запланованих мистецьких реформ громада може ділитися у Фейсбуці. Ініціатори чекають пропозицій від художників, пересічних мешканців.
Ірина САЛІЙ
Фото Миколи ШАФІСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *