Офіційно

Створено Реєстр територіальної громади міста

Рішенням 21-ї сесії міської ради створено Реєстр територіальної громади міста — електронну базу даних про мешканців міста. Розпорядником Реєстру призначено управління з питань реєстрації міської ради, адміністратором — міське комунальне підприємство “Хмельницькінфоцентр”. У тестовому режимі Реєстр почав працювати на початку квітня, нині триває його вдосконалення, у травні-червні він буде готовий до повноцінної експлуатації. Так запевняють у КП “Хмельницькінфоцентр”.

Реєстр територіальної громади — це облік усіх хмельничан у сучасному форматі: реєстрація місця проживання та зняття з неї, зміни сімейного стану, паспортні дані — те, що раніше покладалося на паспортний стіл УМВС, — роз’яснює начальник управління з питань реєстрації міської ради Сергій Гончар. — Зі створенням Реєстру завершується перехідний період передачі реєстраційних функцій — колишньої прописки органам місцевого самоврядування. Електронну базу даних Реєстру формує і технічно забезпечує відповідною програмою КП “Хмельницькінфоцентр”, структури нашого управління її оновлюють за зверненнями громадян. Створення Реєстру дозволяє максимально спрощувати хмельничанам отримання необхідних реєстраційних документів. Нині вони можуть звертатися за ними за кількома адресами: до ЦНАПу на вул. Соборній, 16, відділу реєстрації місця проживання громадян на вул. Грушевського, 86 та в управляючі муніципальні компанії (колишні ЖЕКи), де обладнані відповідні робочі місця і працюють спеціалісти управління”.

Запровадження Реєстру територіальної громади міста є важливою складовою системи електронного документообліку, яка об’єднуватиме всі структури міської влади і комунальні підприємства. Її створення дозволить замінити паперові носії інформації на сучасні електронні. Зокрема в управлінні з питань реєстрації спільно з КП “Хмельницькінфоцентр” здійснюється робота з дублювання паперових документів.

На створений Реєстр територіальної громади міста покладається і завдання взаємодії з Єдиним державним демографічним реєстром та реєстрами інших територіальних громад. Його дані захищені і доступні лише для осіб, визначених законодавством.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *