Соціум

У талановитих керівників — талановиті вихованці

Що пов’язує два мегаталановиті, добре знані не тільки на Хмельниччині, а й за кордоном, колективи “Альборадо” й “Альфа”? Звісно ж, танець, яким вони живуть, вдосконалюючи майстерність, постійно рухаються вперед і не перестають перемагати! А допомагають їм у цьому одні з найкращих хореографів Хмельниччини Наталя та Олександр Мильнікови. “У кінці лютого ми брали участь у фестивалі естрадно-спортивного танцю “Fest-2018” в Івано-Франківську, — розповідає Наталя Мильнікова. — Дуже любимо цей конкурс, адже беремо в ньому участь з 2002 року. Фестиваль триває три дні, один із яких вільний, тому після конкурсного дня можна насолодитися красою Карпат, прикупити сувенірів і місцевих смаколиків: грибочків, чаю, сиру…”

Що пов’язує два мегаталановиті, добре знані не тільки на Хмельниччині, а й за кордоном, колективи “Альборадо” й “Альфа”? Звісно ж, танець, яким вони живуть, вдосконалюючи майстерність, постійно рухаються вперед і не перестають перемагати! А допомагають їм у цьому одні з найкращих хореографів Хмельниччини Наталя та Олександр Мильнікови.

 

 

“У кінці лютого ми брали участь у фестивалі естрадно-спортивного танцю “Fest-2018” в Івано-Франківську, — розповідає Наталя Мильнікова. — Дуже любимо цей конкурс, адже беремо в ньому участь з 2002 року. Фестиваль триває три дні, один із яких вільний, тому після конкурсного дня можна насолодитися красою Карпат, прикупити сувенірів і місцевих смаколиків: грибочків, чаю, сиру…”

Ось так невимушено розпочалася наша розмова.

Цього разу фестиваль в Івано-Франківську був одним із найпотужніших за останні роки. Карантинні заходи налякали закордонні колективи й вони не приїхали. Зате географія українських учасників вражала, адже на свято танцю завітали колективи з Кривого Рогу, Кременчука, Харкова, Полтави, Херсона, Одеси, Чернівців, Луцька, Івано-Франківська. Наше місто представляли ансамбль стилізованого бального танцю “Альборадо” Палацу творчості дітей та юнацтва й “Альфа” Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру. Керівниками обох колективів є Наталя та Олександр Мильнікови. Як відомо, в талановитих керівників — талановиті вихованці.

Перший день фестивалю — конкурсний. 162 композиції змагались у конкурсі цього року, 50 потрапили на гала-концерт.

“Ми возили вісім свіжих постановок і всі вони потрапили у гала-концерт, подібне було для нас уперше. Це неймовірні відчуття, коли всі номери журі оцінює найвищими балами! Саме тоді приходить розуміння необхідності надзвичайно копіткої роботи, виснажливих репетицій, які передували поїздці. А ще нами зацікавились організатори фестивалю з Тбілісі та подарували сертифікат на участь у їхньому святі танцю. Ми розглянемо цю пропозицію разом із дітьми та батьками”, — поділилася Наталя Володимирівна.

Надзвичайно вдалий виступ хмельничан є результатом системної роботи в цих колективах. Юні артисти щодня ретельно відпрацьовують чіткість, майстерність та красу танцю. Саме тому на фестивалі танцюристи виклалися на повну, перевершивши сподівання своїх керівників.

Після надзвичайно вдалого виступу можна і побалувати себе гарною культурною програмою.

“Спочатку ми поїхали в Яремче. Прогулялися містом, насолодилися чистим гірським повітрям, яким неможливо надихатися, а ввечері потанцювали на дискотеці, організованій для учасників фестивалю”, — вела далі пані Наталя.

“Третій день запам’ятався грандіозним гала-концертом. Ми переодягались одразу ж за кулісами, оскільки часу було обмаль, але все зробили якнайкраще! Наші виступи під час гала-концерту зал зустрічав шаленими оплесками. Це дуже приємно!” — поділились емоціями танцюристки.

Колектив хмельницьких мажореток “Альфа” посів перше місце на фестивалі, а  “Альборадо” отримав гран-прі.

У планах танцюристів та їхніх керівників насичена весна з тренуваннями, конкурсами та концертами.

Анастасія Перчук, прес-клуб “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *