Соціум

Наше “Намисто” відзначили в Дніпрі

У Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії на гостини до студентів, аби відзначити спільну перемогу, завітали учасники хорового колективу “Намисто” на чолі з художнім керівником Галиною Желінською.

 

У Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії на гостини до студентів, аби відзначити спільну перемогу, завітали учасники хорового колективу “Намисто” на чолі з художнім керівником Галиною Желінською.

У січні хор отримав диплом лауреата другого ступеня Всеукраїнського фестивалю духовних піснеспівів “Від Різдва до Різдва” у Дніпрі. Обов’язковою вимогою фестивалю було акапельне виконання, з чим хористи справилися відмінно. Відтак хмельницькі співаки сподобались і дніпровській публіці, і журі. Нагороду їм вручив міський голова Дніпра Борис Філатов. Журі відзначило оригінальний вихід на сцену хмельничан, наповнення виступу фольклорними атрибутами (звізда, дзвіночки, старовинне решето з рушником та натуральними калачами, цукерками). Колядники сяяли усмішками, а їхні костюми вигравали розмаїтими барвами, аж Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней зазначив, що при появі на сцені хмельничан, ніби божі промені заповнили сцену.

В аматорському хорі “Намисто” — співаки чотирьох поколінь, і саме студенти педакадемії допомагали ветеранам виборювати звання лауреата на сцені Дніпровського оперного театру.

Зустріч старших з юними в педакадемії була теплою і насиченою спогадами. Певна річ, поспівали, поспілкувалися. Галина Желінська передала деканату академії подяку від організаторів фестивалю. Згадали і небайдужих людей міста, які допомогли організувати поїздку на фестиваль. А на завершення художній керівник хору поділилася планами: “Маю досвід і багатющий матеріал, бо свого часу як працівник культури об’їздила весь Подільський край, збираючи перлини фольклору. У доробку — сотні сценаріїв народних святкувань, традицій, пісень, колядок, веснянок, які чекають бути почутими і переданими наступним поколінням”.

Ольга ЛИХОГЛЯД

Фото Олександра НІКІТІНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *