Соціум

Допомога народного депутата

Школам і закладам культури

За сприяння народного депутата Сергія Мельника, у 2016-2017 роках з державного бюджету виділено 8,2 мільйона гривень на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти і культури у Хмельницькому.

Школам і закладам культури

За сприяння народного депутата Сергія Мельника, у 2016-2017 роках з державного бюджету виділено 8,2 мільйона гривень на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти і культури у Хмельницькому.

Так, у 2016 році 12 шкіл міста отримали 1,5 мільйона гривень на комп’ютеризацію, в середньому це по 150-200 тисяч гривень на школу. Ще 1,5 мільйона гривень було виділено на реконструкцію ДНЗ №3 з добудовою приміщень у провулку Успенського (Жукова), 5.

Продовжилася робота і в 2017-ому: ще 19 шкіл міста і дитячо-юнацький центр, що на вулиці Довженка, 12, отримали 4 мільйони гривень на придбання комп’ютерної техніки, обладнання, мультимедійних комплексів, меблів, а п’ять міських закладів культури — мільйон гривень на придбання музичних інструментів, комп’ютерної, побутової та оргтехніки, мультимедійних комплексів і меблів.

Для ОТГ області

За ініціативи народного депутата Сергія Мельника в 2017 році до розпоряджень уряду щодо питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було включено видатки на будівництво та капітальний ремонт кількох об’єктів у двох об’єднаних територіальних громадах області на загальну суму майже 5 мільйонів гривень. Зокрема, 4 мільйони передбачено Ленковецькій сільській ОТГ Шепетівського району на будівництво підвідного газопроводу високого тиску Гриців-Чотирбоки.

Майже мільйон гривень з цієї субвенції виділено на капітальні ремонти об’єктів у Лісовогринівецькій сільській ОТГ, з яких 326,8 тисячі гривень — ремонт дитсадка в селі Пашківці, 341,7 тисячі гривень — освітлення в селі Моломоленці та 294 тисячі гривень — ремонт школи в селі Шпичинці Хмельницького району.

Нормалізувати електропостачання

До народного депутата Сергія Мельника звернулися мешканці мікрорайону Лезневе та прилеглих масивів Лезневе-1 та Лезневе-2 щодо постійних довготривалих (більше чотирьох годин) відключень електропостачання, які найчастіше відбуваються під час погіршання погодних умов і супроводжується знеструмленням, перебоями в роботі обладнання та його пошкодженням.

Сергій Мельник направив депутатське звернення керівництву ПАТ “Хмельницькобленерго” з проханням знайти можливість прокладання резервного електричного кабелю до згаданих масивів. У відповіді в.о. генерального директора “Хмельницькобленерго” Олега Козачука зазначено, що відповідно до звернення виконано переключення живлення з діючої лінії на потужнішу та встановлено обладнання для оптимізації живлення на цих масивах. Крім того, на стадії завершення роботи з будівництва ділянки лінії електропередач “Східна”, яка забезпечить резервне живлення масивів.

Таким чином, питання відповідності якості подачі електроенергії вимогам нормативних документів буде остаточно вирішене вже найближчим часом.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *