Соціум

Усі проблеми житейські

На черговий прийом громадян з особистих питань міського голови Олександра Симчишина 15 січня  записалося понад 50 осіб.

На черговий прийом громадян з особистих питань міського голови Олександра Симчишина 15 січня  записалося понад 50 осіб.

Як і попереднього разу, було багато колективних звернень. Зокрема, мешканці будинку №40/2а на вулиці Рибалка скаржилися на забудовника ПП “Терема”, який не облаштував біля новобудови належне водовідведення, а тому затоплює сусідню територію. Нарікали й на те, що можуть втратити свої паркомісця. Міський голова зауважив, що все житлове будівництво має проектуватись обов’язково з паркінгами. “Без паркінгів навіть не видаватимемо містобудівну документацію”, — запевнив він.
Найбільше звернень стосувалося поліпшення житлових умов. Серед них є такі, що кілька років перебувають на пільговій черзі, яка просувається дуже повільно. Олександр Симчишин дав доручення керівникам профільних управлінь вивчити можливість виділення кімнат у гуртожитках тим, для кого питання житла є надзвичайно актуальним.
Багатодітна мама Наталя Білоус прийшла одразу з кількома проблемами. Одна з них — узаконення самовільного будівництва. Міський голова порекомендував звернутися до архітектурно-будівельної інспекції, щоб  легалізувати споруду.
Серед заявників був і заслужений донор України Юрій Слободянюк. За життя чоловік 135 разів здавав кров, це, за статистикою, дозволило врятувати кілька сотень людей. Юрій Іванович просив врахувати його заслуги перед країною та призначити 50% знижку за сплату комунальних послуг. “Таких людей, як ви, в області четверо, а в нашому місті — лише двоє. Дійсно, ви заслужили на пільги. Ми підготуємо відповідний проект рішення на засідання виконавчого комітету і заслужені донори матимуть пільги”, — запевнив міський голова.
Хмельничанка з вул. Чкалова, 13/1 поскаржилася, що з вини ЖЕКу її квартира затоплена водою. Жінка просила сприяння в якнайшвидшому ремонті житла, бо в ньому проживають дочка-переселенка з двома малолітніми дітьми.
Хмельничанка Л.Мельник поскаржилася на сусіда, який наніс шкоду будинку, ремонтуючи своє приміщення, і вимагала, аби порушення зафіксувала комісія.
Група хмельничанок висловила претензії до графіка роботи комунальної лазні №2. Їх не влаштовує, що жіноче відділення лазні останнім часом по суботах використовується чоловіками. Олександр Симчишин запевнив, що їхні побажання врахують і графік відкоригують.
Добровольці-волонтери на чолі з Л.Кірікіщук запропонували обговорити проблеми безпритульних тварин у місті і нарешті взятися виконувати програму, написану відповідно до європейських стандартів.
Не обійшлося й без розбірок між сусідами-членами ОСББ, скарг на нестачу громадських туалетів, незаконну забудову, матеріальної допомоги на лікування, прохання у працевлаштуванні… Загалом, усі проблеми були суто житейськими.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *