Соціум

Гра на 30 шахівницях

У святкових заходах до Дня міста активну участь узяли й шахісти. Так, обласна федерація шахів “Стратегія” організувала відкритий сеанс одночасної гри на 30 дошках за участю бронзового призера чемпіонату Європи, міжнародного майстра Анастасії Рахмангулової.

У святкових заходах до Дня міста активну участь узяли й шахісти. Так, обласна федерація шахів “Стратегія” організувала відкритий сеанс одночасної гри на 30 дошках за участю бронзового призера чемпіонату Європи, міжнародного майстра Анастасії Рахмангулової. “Рукавичку” знаній гості з Миколаєва насмілилися кинути любителі стародавньої гри з обласного центру та районів Хмельниччини. Найдосвідченішим учасником сеансу став ветеран Великої Вітчизняної війни 95-літній хмельничанин Зельман Єлевич, а наймолодшим — восьмирічний кам’янчанин, чемпіон України у своїй віковій категорії Сашко Довгалюк. Численні глядачі гаряче вболівали за земляків, однак серйозну протидію 20-кратній чемпіонці України зуміли скласти лише чотири шахові аматори — на 26 дошках перемогла Анастасія Рахмангулова.
Шахове свято продовжили голова федерації шахів “Стратегія”, майстер ФІДЕ Михайло Герасименюк і його вихованець Сашко Довгалюк, які провели майстер-клас для учасників  змагань та глядачів. За словами Михайла Герасименюка, “Стратегія” організовуватиме проведення подібних змагань в області для подальшої популяризації шахів серед подолян.
Володимир Разуваєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *