Соціум

Костянтин Чернилевський про підсумки останньої сесії міськради, День міста і не тільки…

Ця розмова з виконуючим обов’язки міського голови Костянтином Чернилевським пройшла у нас, так би мовити, у два етапи. Спершу він прокоментував підсумки останньої 53-ї сесії міської ради, яка відбулася минулої середи. А вже в понеділок ми обговорили, як пройшло святкування Дня міста та що відбувається навколо його особи в міській організації ВО “Батьківщина”, членство у якій він нині призупинив, вирішивши піти на вибори міського голови шляхом самовисунення.

 


Ця розмова з виконуючим обов’язки міського голови Костянтином Чернилевським пройшла у нас, так би мовити, у два етапи. Спершу він прокоментував підсумки останньої 53-ї сесії міської ради, яка відбулася минулої середи. А вже в понеділок ми обговорили, як пройшло святкування Дня міста та що відбувається навколо його особи в міській організації ВО “Батьківщина”, членство у якій він нині призупинив, вирішивши піти на вибори міського голови шляхом самовисунення.

— Щодо перебігу сесії, то, звичайно ж, особлива увага депутатів і громади була прикута до демаршу, який організували приватні перевізники. Хоча на порядок денний  було винесено багато інших важливих питань, проте розгляд штучної проблеми зайняв невиправдано багато часу, — зазначив він. — Не добившись задоволення, підкреслюю, своїх незаконних вимог на сесії, перевізники вдалися до незаконної дії, перекривши на тривалий час проїзд вулицею Кам’янецькою, паралізувавши майже весь рух по місту. Особисто підходив до учасників того рухливого пікету, організатори якого, до речі, залишилися за кадром, ходили десь неподалік чи сиділи на тій же сесії міськради. Навіть під час поіменного голосування з питання зниження тимчасових цін на проїзд у громадському транспорті вони голосували за це рішення, але нічого не зробили, щоб зупинити незаконну акцію. Та я переконаний, що хмельничани швидко розібрались у цій ситуації і добре знають, хто спробував засунути руки у їхні гаманці. Моя ж позиція з цього питання залишається незмінною, адже будь-яке питання щодо тарифної політики слід вирішувати у правовому полі. На цьому завжди наполягав і при вирішенні будь-яких інших питань, не піддаючись на шантаж усіляких лобістів, яких у нас вистачає.
— Що скажете про святкування Дня міста, чи все вдалося так, як планувалося?
— Цілком задоволений перебігом усіх заходів, за що найщиріша подяка комунальним установах, правоохоронцям, які забезпечували порядок у місті в ці дні. А ще не можу не подякувати колегам з облдержадміністрації, які дієво долучилися до організації свята і насамперед за добре організований традиційний сільськогосподарський ярмарок на Прибузькій. Думаю, хмельничани гідно оцінили внесок усіх наших культурно-освітніх установ, які доклалися до проведення, на мій погляд, дуже змістовних і яскравих заходів упродовж усіх днів святкування, що розпочалося задовго до суботи та неділі. Особлива вдячність нашим церквам, їх ієрархам та священнослужителям і за спільну молитву біля Ангела Скорботи, і за молитви за місто у храмах.
Сподіваюсь, усі жителі міста і його гості  оцінили наші щирі старання та гостинність. Дякую Богу, що в цілому погода не підвела і всі наші найважливіші заходи пройшли без дощу, що, погодьтеся, є теж важливим фактором в успішності свята.
— Не можемо не запитати про те, що в ці дні відбувалося навколо вашої особи в міській організації ВО “Батьківщина”. Адже, по суті, через вас у понеділок відбувся ще один етап передвиборної конференції, де ваше прізвище вивели з кандидатських списків у депутати міської ради, а не, як бачилося багатьом хмельничанам, кандидата на посаду міського голови від цієї партії.
— Не надто хочу вдаватись у подробиці, але, мабуть, варто наголосити, що язаздалегідь написав заяву про призупинення свого членства в партії “Батьківщина”, насамперед через незгоду з ситуацією, яка склалася у нашій міській організації з приводу висунення кандидатів у депутати міськради на місцевих виборах 25 жовтня і не тільки. Щодо мого прізвища у цих списках, то воно з’явилося там без моєї згоди, тож там мали виправляти свою помилку. Ну, а щодо інших помилок нинішнього керівництва організації, то переконаний: як би не завершилися місцеві вибори, час покаже, на чиєму боці правда.
Так, днями я остаточно вирішив іти на вибори міського голови шляхом самовисунення. Підсилило, на мою думку,   правильність цього рішення і побіжне знайомство зі списками кандидатів у депутати міськради від ряду нібито державницьких партій, зокрема і моєї рідної “Батьківщини”. А ще зробив аналіз деяких кандидатур на посаду міського голови, за якими нічого, крім прагнення використання цієї посади в особистих цілях та для власного бізнесу, не побачив. На мій погляд, так безвідповідально ставитися до долі власного міста не можна.
А щодо мене, то я втратив би самоповагу, якби погодився дати  наше місто на відкуп багатьом з тих, хто рветься у міську раду та на крісло мера. Цю корупційну карусель треба припинити за будь-яку ціну і це вже питання і завдання хмельницьких виборців, усіх хмельничан, яких закликаю взяти найактивнішу участь у місцевих виборах 25 жовтня. Зрештою, маю своє бачення завтрашнього дня нашого міста і ці погляди поділяють багато хмельничан.
Розмовляв В.Сівач

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *