Соціум

Спорт єднає покоління

Cпортивна зала Хмельницького колегіуму ім. Володимира Козубняка 10-14 листопада була переповнена енергією й азартом: тут проходили сімейні змагання “Дідусь, бабуся, мама, тато, я ― спортивна сім’я” серед учнів 1-7 класів та їх родин.

Cпортивна зала Хмельницького колегіуму ім. Володимира Козубняка 10-14 листопада була переповнена енергією й азартом: тут проходили сімейні змагання “Дідусь, бабуся, мама, тато, я ― спортивна сім’я” серед учнів 1-7 класів та їх родин.

До складу команди з кожного класу увійшли по двоє школярів, мама, тато, дідусь і бабуся. Найстаршому дідусеві-учасникові ― 78 років! Організували свято вчителі кафедри фізичної культури колегіуму за підтримки директора Людмили Змієвської.
Спорту й здоров’ю учнів у колегіумі приділяють велику увагу, тому змагання ― звична справа для школярів. Тим не менш, на них тут завжди чекають із нетерпінням. 
“Такі сімейні змагання ― це гарна можливість об’єднати родини, ― розповідає вчитель фізкультури колегіуму Віталій Шкарпета, ― згуртувати три покоління спільною ідеєю спорту. А під запальні оплески і схвальні вигуки глядачів це робити ще й дуже приємно!”
Організатори підготували для учасників цікаві естафети та різноманітні завдання. Мірялися силою та вправністю і в індивідуальних заліках: мами стрибали через скакалку, татусі підіймали гирі, дідусі майстрували для дітей капелюх-пілотку з газети, а бабусі змагались у швидкості та вправності заплітання косичок. Найяскравішими командними естафетами були вправи з м’ячами різних видів (від баскетбольних і футбольних до великих фітнес-болів), завдання для дітей скласти пазли-картинку чи слово, яке стосується спорту, і конкурс “Художники”.
Адміністрація колегіуму вдячна класним керівникам за допомогу у підготовці команд. Окрім як фізичними талантами учасників, присутні могли милуватися ще й старанно продуманим вбранням команд, їх символікою (емблема, назва, девіз), злагодженою командною роботою й енергійною підтримкою глядачів.
У перервах між естафетами естетичний відпочинок учасників та глядачів забезпечувала команда черлідерів колегіуму “Golg Collegium”: дівчата із блискучими помпонами виконували запальні танці й акробатичні трюки, ділилися запалом з усіма присутніми. Танцювальна група підтримки ― єдина в місті постійно діюча шкільна черлідинг-команда, створена за ініціативи парламенту цього навчального закладу.
Разом із колегіумом увесь тиждень жив змаганнями й обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” ― його представники допомагали оцінювати учасників і надали призи. Окрім дипломів, діти отримали у подарунок спортінвентар, приладдя для творчості, футболки та сувеніри, а також для підтримання гарного настрою кожному учаснику — монетки-шоколадки.
Та найцінніше у сімейних змаганнях ― не призові місця чи нагороди, а неймовірний настрій, який незмінно їх супроводжує ― настрій єдності, підтримки й активності. Коли вся школа протягом тижня живе у ритмі спорту й здоров’я ― це найкращий приклад виховання сильного та активного покоління українців.
Катерина Уманець,
прес-клуб “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *