Соціум

“Корнійчуковська премія” — на Поділлі!

Другий рік поспіль хмельницька письменниця Оксана Радушинська отримує відзнаки міжнародного літературного конкурсу на кращий твір для дітей “Корнійчуковська премія”, що проходить у межах міжнародної книжкової виставки-ярмарка “Зелена хвиля” в Одесі. Цьогоріч авторка подала на розгляд журі рукопис книги “Новий щоденник Славка Хоробрика”, котра стала продовженням уже відомих пригод уже відомого літературного персонажа.

Другий рік поспіль хмельницька письменниця Оксана Радушинська отримує відзнаки міжнародного літературного конкурсу на кращий твір для дітей “Корнійчуковська премія”, що проходить у межах міжнародної книжкової виставки-ярмарка “Зелена хвиля” в Одесі. Цьогоріч авторка подала на розгляд журі рукопис книги “Новий щоденник Славка Хоробрика”, котра стала продовженням уже відомих пригод уже відомого літературного персонажа. За півтора року, відколи побачив світ перший “Щоденник…”, його вподобали і юні читачі, і їхні  батьки та вчителі. На сторінках книги просто, без нудних повчань демонструються моделі правильної поведінки дітей у нестандартних ситуаціях, часом навіть небезпечних для здоров’я та життя. Отож, потреба в продовженні пригод Славка Хоробрика виникла майже одразу після виходу книги.
“Можна впевнено говорити, що Славко Хоробрик “ожив”, коли школярики перестали сприймати його лише іграшкою чи мальованим книжковим персонажем, — розповідає Оксана Радушинська. —  Він став для них другом! Справжнім! Славка Хоробрика  запросили провести телепередачу про талановитих діток області. За мотивами однієї з історій зняли справжній художній фільм! Школярі пишуть йому листи. Кожна зустріч з дітками — чи то в бібліотеці, чи у школі, чи в дитсадку, чи у величезній залі — перетворюється на справжнісіньке багатолюдне свято.
А книгу “Щоденник Славка Хоробрика” можна почитати у будь-якій бібліотеці України. І її не просто  читають — її, як стверджують бібліотекарі, забирають з рук! Сподіваюся, що з такою ж цікавістю сприйматимуть і наступну книгу про Хоробрика.”
Задля привернення уваги до важливих аспектів безпеки підростаючого покоління, незабаром стартує соціально-просвітницький проект для діток “Навчимо дітей безпеки!” спільно з обласним УМВС, головним персонажем буде Славко Хоробрик.
А наразі щиро вітаємо Оксану Радушинську з черговою літературною перемогою!
Сергій Грищук

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *