Без категорії

“Ретро” у Мінську аплодували стоячи

Вокальний ансамбль “Ретро” Хмельницького культурно-мистецького центру “Ветеран”  взяв участь у ХІІ фестивалі ветеранських творчих колективів “Не старіють душею ветерани” у Мінську.

 

Вокальний ансамбль “Ретро” Хмельницького культурно-мистецького центру “Ветеран”  взяв участь у ХІІ фестивалі ветеранських творчих колективів “Не старіють душею ветерани” у Мінську.

 

Такий фестиваль у Білорусі проводиться кожні два роки.  Мета його — переглянути стан ветеранських творчих колективів, їх здобутки, художній рівень та збереження й примноження військово-патріотичних традицій. У ролі гостей оргкомітет запросив взяти участь у фестивалі творчі  колективи з Росії та України. Нашу східну сусідку  представляв ветеранський чоловічий ансамбль з міста Великі Луки, а Україну, за визначенням ради організації ветеранів України, — жіночий  вокальний ансамбль “Ретро” Хмельницького міського центру “Ветеран”.  З шести запропонованих  нами творів режисерська група відібрала три: пісню “Соловьи, соловьи,  не тревожьте солдат” (солістка Мальвіна Савчук), українську народну пісню “Ішов козак потайком” та мелодію “Тёмная ночь”, яку виконує на пилці Олександр Доровський.  Для порівняння: білоруські колективи демонстрували  по одному номеру, російський — два. Розпочався фестиваль  церемонією покладання вінків та квітів до обеліску воїнам, в якому  взяли участь місцеві ветерани, представники державних органів, а також творчі колективи з Росії та України. А потім у  Республіканському Палаці культури ветеранів урочисто відбулося відкриття фестивалю при вщент заповненій залі — понад 700 глядачів!

Хмельничанам надали можливість поставити гарну крапку фестивалю — виступити останніми. Кожен номер сприймався зі щирим захопленням, супроводжувався бурхливими і тривалими оплесками. З особливим інтересом слухачі сприйняли оригінальний жанр — гру на пилці Олександра Доровського. Та на цьому 85-річний виконавець, ветеран війни не завершив свій виступ, а продемонстрував, що й у такому віці можна виконати запальний танок. Отож глядачі аплодували йому стоячи!

Після фестивальної програми ансамблю “Ретро” вдячні організатори вручили вдячний лист та обмінялися сувенірами.

Хмельничани повернулися в Україну щасливими від побаченого та почутого на фестивалі. Для успішного здійснення поїздки до Мінська чимало зусиль доклала обласна держадміністрація, обласна та міська ради організації ветеранів України, міське управління культури, обласний фонд милосердя та здоров’я та обласне управління праці та соціального захисту населення.

Михайло ЛЮШНЯ, художній керівник ансамблю “Ретро”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *