Без категорії

Порибалили по-спортивному

На водоймі, що в мікрорайоні Дубове і яка належить Українському товариству мисливців та рибалок, 28 червня відбулись обласні змагання з рибної ловлі. Вони стали досить масовими, адже учасників налічувалося понад 70, оцінювали їх 12 суддів та підтримувала сотня глядачів.

На водоймі, що в мікрорайоні Дубове і яка належить Українському товариству мисливців та рибалок, 28 червня відбулись обласні змагання з рибної ловлі. Вони стали досить масовими, адже учасників налічувалося понад 70, оцінювали їх 12 суддів та підтримувала сотня глядачів. Погода того дня не сприяла риболовлі: то накрапав дощ, то прикіпало сонце, а поривчастий вітер щопівгодини змінював напрямок. Проте дата змагань призначена, учасники — на місці, тож відступати нікуди. Після реєстрації та урочистого відкриття рибалки зайняли кожен своє місце у секторах риболовлі згідно з жеребкуванням. На підгодівлю виділили 40 хвилин. За умовами змагань, кожну виловлену рибину суддя обліковував (час вилову, довжина тварини), після цього рибалка кидав рибину в сітку. Один суддя обслуговував п’ять-десять рибалок, вболівальникам заборонялося підходити групами близько до учасників змагальної риболовлі, а ловити дозволялося тільки на дві вудки, в залік потрапляли лише коропи довші 25 см, менших просто випускали у воду. У процесі змагання рибалки змінювали снасті, наживку, глибину її занурення, адже кожен хотів спіймати якнайбільше.

У зазначений час за командою суддів учасники дістали з води всі снасті, були зроблені контрольні зважування, сортування й відбракування улову за розміром. Чемпіоном області став депутат міської ради Валерій Лесков, котрий задля перемоги спіймав немало рибки, загалом його улов склав 7 кг 800 г. Переможець отримав пам’ятний кубок, а також грошову винагороду.

Відзначили організатори і наймолодшого рибалку, а також тих, хто спіймав найбільшу і найменшу рибину. А переможець Валерій Лесков, ділячись секретом успіху, зазначив, що у 52 роки з молоддю можна змагатись і досягати перемог у шахах, а ще — у риболовлі, якщо ці захоплення, звісно, до душі. Адже на світанку на туманний ставок має передусім кликати душа істинного рибалки.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *