Без категорії

Бронза і не тільки з чемпіонату України

У Харкові завершився юнацький чемпіонат України серед легкоатлетів 1996 року народження і молодших. Для трьох членів збірної Хмельниччини він став бронзовим. До числа пробилися спортсмени, котрі й раніше піднімалися на п’єдестал пошани всеукраїнських змагань.

У Харкові завершився юнацький чемпіонат України серед легкоатлетів 1996 року народження і молодших. Для трьох членів збірної Хмельниччини він став бронзовим. До числа пробилися спортсмени, котрі й раніше піднімалися на п’єдестал пошани всеукраїнських змагань. Третє місце Юрія Мегеги з ОЦФВУМ у бігу на 400 метрів (50,8 с) навряд чи задовольнило його і тренера Анатолія Новікова. Цей перспективний спортсмен у травні послабив тренувальний процес, що негативно позначилося на його червневих стартах. Взимку він виглядав значно краще, демонструючи вищі результати. На жаль, Юрій втратив шанс потрапити на юнацький чемпіонат світу. А от Анастасія Колотій, 1999 р.н., досягла стабільності в цьому сезоні. Медаль їй дісталася лише за додатковим показником, оскільки після виконаних шести стрибків у довжину в Анастасії та Оксани Мартинової з Харкова судді зафіксували однаковий результат — 5 м 63 см. Тоді довелося порівнювати другу найкращу спробу: в хмельничанки вона виявилася кращою (5 м 60 см), ніж у суперниці (5 м 59 см). Наступного року її наставник Вадим Крушинський зможе вивести Анастасію в лідери серед дівчат у цій дисципліні.

Не повністю реалізував себе Андрій Аліксійчук, 1997 р.н., з с. Чотирбоки Шепетівського району (тренер Руслан Тимощук). Лише запізніле прискорення у фіналі бігу на 800 метрів завадило йому здобути нагороду вищого ґатунку. Поки що довелося задовольнитись третім місцем.

У хорошому стилі виграла попе-редній забіг на 100 метрів з бар’єрами Наталія Ручківська зі Старокостянтинова, показавши рекордний для себе час рівня кандидата в майстри спорту — 14,46 с. Проте вкотре падіння у фіналі перекреслило надію на високе місце — фінішувала сьомою.

Не була фортуна й на боці полончанок. Так, Іванна Аврамчук, 1998 р.н., стала четвертою в бігу на 400 метрів серед дівчат, програвши десяті долі секунди призеркам, а семиборка Марія Ращук, котра після виступів у перший день змагань набрала хорошу суму очок, наступного ранку через травми не змогла їх завершити.

З інших наших спортсменів покращили свої результати і дали очки команді Олександр Загородній           (100 м), Дмитро Борисов (стрибки у довжину) зі Старокостянтинова, Нікіта Пильноватих (біг на середні дистанції) з Шепетівки, Олександр Лятавський (стрибки у довжину) з Хмельницького.

Порадував своїх земляків-хмельничан Едуард Забуженко, 1998 р.н., який з осені перебуває в Київському обласному центрі олімпійської підготовки (м. Біла Церква). Його перемога в спортивній ходьбі на 10 тисяч метрів з особистим рекордом 46 хв. 14,87 с підтверджує реальність його намірів потрапити на ІІ літні юнацькі Олімпійські ігри 2014 року.

Віктор ФЛЕНТІН, відповідальний секретар обласного відділення НОК України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *