Соціум

Кузні талантів — 15

Не кожен мікрорайон міста може пишатися таким освітньо-мистецьким закладом, як Центр національного виховання учнівської молоді, що в Гречанах. Минулого тижня з нагоди його 15-річчя тут зібралося чимало друзів, випускників, представників влади міста.

Не кожен мікрорайон міста може пишатися таким освітньо-мистецьким закладом, як Центр національного виховання учнівської молоді, що в Гречанах. Минулого тижня з нагоди його 15-річчя тут зібралося чимало друзів, випускників, представників влади міста.

“Непросто було півтора десятка років тому заводське приміщення перетворити на  гарний творчий осередок, який дає місту нові мистецькі імена, є активним учасником чи не всіх культурних заходів міста. Нині на всю Україну відомі народний аматорський колектив ансамбль танцю “Гонта”, народний ансамбль танцю “Веснянка”… За 15 років існування Центр національного виховання молоді став одним із провідних культурно-освітніх закладів міста”, — зазначив у вітальному слові міський голова Сергій Мельник. За відданість своїй справі колектив закладу отримав почесні відзнаки та цінні подарунки (на фото).

Слова вітань звучали й від начальника міського управління культури і туризму Альбіна Тарчевського, колег і друзів.

Нині вихованці центру можуть розвинути будь-які таланти: навчають тут танцю і співу, образотворчому і театральному мистецтву, іноземних мов, фітнесу та аеробіці, є гуртки за інтересами. Завдяки співпраці з правоохоронцями вже кілька років при Центрі діють клуби юридичного і правового виховання “Закон і порядок”, де навчають жити у гармонії з навколишнім середовищем.

Весь колектив закладу на чолі з директором Валентиною Рогатюк турбується про те, щоб їхні вихованці (віком від 5 до 25 років) мали можливість зробити своє дозвілля цікавим, пізнавальним, корисним.

З немалими здобутками прийшов заклад до славного ювілею, тому й святкували 15-річчя по-особливому. Свої кращі номери продемонстрували ансамбль українського танцю “Калина” під керівництвом Інни Карачковської, молодіжний театр “Токос”, керівник якого Надія Топольницька стала ведучою ювілейного концерту разом з випускником закладу, лідером гурту “Чумацький шлях”, переможцем фестивалю “Червона рута” Сергієм Строяном.

Зразковими номерами за кращими національними традиціями вразили гостей свята учасники колективів “Гонта” і “Веснянка”.

Щоб святкувалося дружній сім’ї Центру національного виховання молоді ще солодше, сусіди й друзі закладу ТОВ “Насолода” почастувала всіх смачними фірмовими тортами.

Ювілей Центру молодий, тому є до чого прагнути, тож бажаємо колективу нових творчих ідей та мистецьких звершень.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *